Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cipőszag az előszobában, állott szag a ruhásszekrényben? Mutatjuk az olcsó megoldást!

Hogy a rizs mennyi mindenre jó, azt már eddig is tudtuk, ezzel a legújabb trükkel most viszont az állott ruhákat is szagtalaníthatod! 
Néhány konyhai alapanyag többre képes, mint gondolnánk. Itt van például a rizs: ha beázik a telefonunk, egy nagy tál száraz rizsben jó eséllyel egy éjszaka alatt sikerül kiszárítani az eszközt, ha pedig fáj a fejünk vagy a hasunk, zokniba töltött száraz, meleg (mikrózott) rizzsel máris enyhíthetjük a fájdalmat. 
 
 
Most egy harmadik trükköt mutatunk neked, amely az egész háztartásban hasznodra válhat. Ha a ruhásszekrényedben sosincs jó illat, vagy a cipőszag állandóan belengi az előszobát, nincs másra szükséged, csak egy befőttesüvegre, egy-két bögre száraz rizsre és a kedvenc illóolajodra. Az olajból csepegtess a rizsre 10-20 cseppet (rozmaring, levendula, cédrus, citromfű stb.), majd a rizzsel teleszórt befőttesüveget fedd le egy jól szellőző, megfelelő méretű textíliával. Tekerd körbe madzaggal, vagy húzz rá egy befőttesgumit, és tessék! Kész is a házi illatosító és szagelszívó!
 
Ahogy a hűtős-rizses technika már sokaknak ismerős lehet, úgy működik ez a megoldás nagyobb térben is.

A rizs magába szívja a kellemetlen szagokat, az illóolaj pedig kellemes illatot teremt bármelyik helyiségben. 
 
 
Attól sem kell félned, hogy a rizsbe belemásznak a hangyák vagy más rovarok, élősködők, a száraz rizs semmilyen állatot nem fog odavonzani a helyiségbe (kivéve az egereket), ráadásul az illóolajok markáns illatát sem szeretik, így nem kell aggódnod a bogárinvázió miatt. 

 

+1 tipp:

hetente egyszer-kétszer rázd fel az üveget, így újra erősebben érezheted az illóolajok finom illatát. Az újratöltéssel sem kell sokat bajlódni, akár négy hónapig is szagtalaníthatsz egy üvegnyi rizzsel.

 

Ez is érdekelhet:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!