Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 étel, aminek állítólag jobb az íze, ha a hűtőben tartod

Vannak ételek és alapanyagok, amiknek jót tesz egy kis hűtés. Ki-ki eldöntheti, kipróbálhatja, valóban ízletesebb fogásokhoz jut vagy sem. Pizza, chips, liszt...irány a hűtő!

Néha megmarad egy kis lasagne vagy pizza, amit már biztosan észrevettünk, hogy másnap „frissen” a hűtőből jobban esik az íze. Más esetekben állítólag jobb textúrát kapunk azáltal, hogy a hűtőszekrényből vesszük elő őket. Igazából mindezt az ízlésünk dönti el, nincsenek írott szabályok. Nézzük, a séfek szerint mit tarthatnánk hűvösebb helyen a mindennapokban.

1. Pizza

Most nyugodtan bevallhatja mindenki, hogy legalább egyszer életében evett már pizzát vagy másnaposságra, vagy egyszerűen csak mert nem akarta kidobni a másnapos ételt. Természetesen nem veheti fel a versenyt a sütőből vagy kemencéből forrón kikerülő változattal, de annyira jól tud esni a paradicsomos szósz és a sajt másnap is. Ha erre adjuk a fejünket, legalább a hűtőbe tegyük be a szeleteket, amikre még rájárnánk. 

2. Csokoládé

Ezt talán nem is kell magyarázni. Ki ne vágyna rá, hogy egy kis nassolás tovább tartson? A hűtött, darabolt csokoládét, legyen az bármilyen márka vagy házi készítésű csoki, sokáig eltarthatjuk a hűtőnkben. Ha pedig csak pár szemet veszünk ki belőle, lassabban is fogyasztjuk őket, az élmény is tovább tart, és még csokoládé túladagolásunk sem lesz tőle.

3. Rizs

Egy finom köret egyenesen a hűtőből? A fehér rizs állítólag sokkal ízletesebb, ha fogyasztás előtt a hűtőszekrény egyik kevéssé hideg részén, polcán tároljuk. Bár akad némi kétségünk, hogy a hideg rizs lenne az első gondolatunk, ha megéhezünk rá, de egy próbát megér. 

4. Száraz alapanyagok 

A lisztet és a gabonaféléket egyes séfek szerint vétek lenne nem hűtve tárolnunk, így ugyanis az egyes fogások is jobban sikerülnek majd. Ráadásul azok az alapanyagok, amiket ritkábban használunk, kevésbé lesznek „állott” állapotban, amikor arra kerül a sor, hogy főzzünk vagy süssünk valami finomat. 

5. Chips

Ez talán az egyik legszokatlanabb, mégis sokan esküsznek rá. A házi készítésű változatai a chipsnek jobb, ha hűtésre kerülnek, mert a vékony krumpliszeletek ropogósak maradnak. Amennyiben a már megnyitott zacskó chips áll egy kicsit szobahőmérsékleten, elveszítheti ruganyosságát, és megpuhulhat a burgonya. Sőt, fagyasztani is lehet, hogy az esti sorozathoz meglegyen a roppanós élmény. 

6. Mogyoróvaj

Ugyan a mogyoróvajat, kesuvajat és társait nem mindig tesszük ki a hidegnek, mégis erősen ajánlott, ha jobb állagot szeretnénk elérni. Szilárdan kikanalazni is jobban tudjuk a kívánt mennyiséget, és még az adagokra is jobban tudunk figyelni. Egy kis éjféli bűnözéshez is megfelelőbb választás, mint egy nagy adag fagyi. 

7. Lasagne

A tészta kissé megszilárdul, a mozzarella már kevéssé ropogós ugyan, de a hűtött verzió egészen új tésztaélménnyel kecsegtet. Ha napközben elkészítjük, estére pedig betesszük a hűtőbe, másnapra az ízek is jobban összeérnek, csak ne feledjük el letakarni, vagy zárt edénybe tenni a lasagnét.

Te milyen furcsaságokat tárolsz a hűtődben?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!