Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 Valentin-napi ajándékötlet, ha nem akarsz semmi feleslegeset ajándékozni

Én nem úgy gondolok a Valentin-napra, mint egy ünnepre, ami csak a szerelmeseké, hiszen megoszthatjuk barátainkkal, családunkkal is – ráadásul szeméttermelés nélkül!

Valentin-nap. Az ünnep, ami sokszor kap hideget-meleget, amiért a fogyasztói kultúránk éltetését szolgálja. 

1. Kevesebb tárgy = több élmény

A zero waste életmód előtt számomra a Valentin-nap, hasonlóan a Karácsonyhoz, a stresszből állt, egyetlen percét sem élveztem. Ha kiváltjuk a tárgyi ajándékokat élményekkel, pl. mozival, színházzal, cirkusszal, kiállítással, kirándulással, korcsolyázással, bármivel, ami boldoggá tesz minket és a partnerünket, máris lekerül a stressz a vállunkról, és élvezhetjük a közösen eltöltött időt.

De ha nem akarjuk kivonni az ajándékozás örömét ebből az ünnepből sem, milliónyi lehetőségünk van környezetbarát vagy épp csomagolásmentes ajándékok közül választani:

2. Szerelmeslevél

Nem, egyáltalán nem ódivatú dolog szerelmeslevelet adni vagy kapni. Mi több, szívet melengető tud lenni egy kis kézzel írott üzenet a kedvesünknek, ezzel is emlékeztetve őt arra, hogy mennyire fontos számunkra az életünkben.

3. Főzz neki

A közös főzőcskézés és az egymás társaságában elköltött vacsora minden doboz bonbont felülmúl. Mostanában például – mivel nemrég áttértünk a vegán étrendre – azon kísérletezünk a barátommal, hogy hogyan tudunk kizárólag növényi alapanyagokkal ízre, állagra és kinézetre is az állati eredetű fogásokra kísértetiesen hasonlító ételeket készíteni – és az se mellékes, hogy együtt főzni annyira muris!

4. Édeset az édesnek

Az édesség elmaradhatatlan eleme a Valentin-napnak, de nem kell amiatt aggódnunk, hogy csomagolás nélkül kivitelezhetetlen lenne mondjuk egy gumicukorvásárlás – ez az én személyes kedvencem! Rengeteg édességboltban van már kimérős választék is, ahol, ha megkérdezzük az eladót, minden bizonnyal megengedi, hogy saját üvegünkbe vagy dobozunkba vehessük a finomságokat, csomagolás nélkül.

5. Csokor helyett kaspó

Szokás ezen az ünnepen is megajándékozni a hölgyeket egy csokor virággal. Azonban sokkal környezetbarátabb egy élő, kaspós növényt adni ajándékba, mint vágott virágot, ráadásul így még talán évek múltán is emlékeztetni fog minket a növény arra a kellemes, együtt töltött estére, miközben tisztává varázsolja otthonunk levegőt.

6. Pucér…szappan!

Mindegy, hogy magunknak vagy a párunknak szeretnénk vele kedveskedni, egy csomagolásmentes szappan vagy testápolótömb mindenkinek kényeztető lehet. Én ezt a mulatságos “pucér” testápolótömböt az egyik budapesti kozmetikai boltban fedeztem fel.

7. Sexy time

És ha még ennél is különlegesebbé szeretnénk tenni a környezetbarát Valentin-napot, akkor egy vintage kombiné vagy kimono már csak hab a tortán. Én ezt a csipkés kombinét egy retró használtruha-üzletben leltem, kíváncsi vagyok, mit fog szólni hozzá a kedvesem.

Antal Éva

Antal Éva, a Vászonzsákoslány Instagramját ittYoutube-csatornáját itt találod!

 

Ezeket láttad?

A címlapfotón kimérős gumicukor látható!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!