7 tipp, hogy mit kezdj a most szezonális CUKKINIhegyekkel

Akármerre nézek, cukkinihegyek! A magas víztartalmú zöldség annyival több, mint a rántott cukkini alapanyaga: semleges íze sokkal variálhatóbb, mint gondolnád!

Nyáron kilószámra terem a kertekben, megy lecsóba, salátába, savanyúságba, grillre… de gondoltál már arra, hogy sütibe is jó lehet? Alacsony kalóriatartalmával a cukkini a fogyókúrázók kedvence, emellett a szakácsoké is, mutatjuk is, mi minden létezik még a rántott cukkinin kívül!

Ezt tudtad?

A zsenge termések könnyen nyomódnak, ütésre érzékenyek és gyorsan romlanak. Épen, egészségesen 1-2 napig, hűtőszekrényben 1-2 hétig tarthatók el minőségromlás nélkül. Figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl puhára!

Az a szuper, hogy a liszt egy részét ebben a receptben cukkini helyettesíti. Zseniális ötlet arra, hogyan készítsük kevesebb kalóriával a sütit, és nyugi, nem lesz tőle furcsa a végeredmény, sőt!

Óriási kedvencem a cukkinitészta, friss, könnyű fogás készülhet egy egyszerű spirálozó segítségével, ami spagettinek néz ki majd a végén. A szósz is mehet cukkiniből, az alaplé és a fűszerek tökéletesen kijönnek vele!

Kicsit hibrid ez a recept, egyszerre édes meg sós is, de a lényeg, hogy még langyosan hagyok ráolvadni egy-egy szeletre vajat… hmmm, reggelire vagy uzsira is alap!

Hihetetlenül mutatós, tuti, hogy ezt készítem a vendégeknek hétvégén. A töltött cukkini nagyon látványos és laktató is, ez a recept ráadásul szószosan és bulgurral készíti, így a nagy évágyúak sem fognak panaszkodni.

A tócsni gyerekkorom nagy kedvence, de csak jóval később ismerkedtem meg a cukkinis verzióval, amikor már magamnak sütöttem. Sokkal kevesebb kalória, és nem vagyok tőle annyira tele, mint a krumplis verziótól.

A zöldségfasírtok reneszánsza zajlik az elmúlt pár évben, jön mindenféle verzió, legyen szó rizsről, brokkoliról vagy éppen cukkiniről. Javaslom hamburgerpogácsaként, vega verzióban, sok-sok házi szósszal!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek