7 nap, 7 étel – Krémlevesek és rizsételek hoznak gyors jóllakást

Már kezdünk olyannyira kilábalni a télből, hogy nemcsak az eddig túlzásba vitt gyökérzöldséges krémleveseket, hanem frissebb receptúrákat is elkészíthetünk a héten, no, meg egy pár szuperlaktató rizses fogást is.

Télen az ember hajlamos a komfortosan melengető, szezonális gyökérzöldségekből főzhető krémlevesek felé fordulni, így ez az ételtípus valamennyire kisajátításra kerül a hideg hónapok által. Persze szinte egész évben alkothatunk a kategórián belül, koratavasszal ráadásul csábító frissességgel: a héten is csupa ilyen levesrecept következik, és azért, hogy ne maradjunk teljesen főétel nélkül, érkezik velük egy garmadányi rizsétel, mindegyik a maga kreatív módján alkotva ízeset, gyorsat és laktatót legegyszerűbb gabonánkból. Indulhat a főzés?

Nézd meg galériánkban a hétre szánt gyors krémleveseket, rizsételeket!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ha még színesebbé tennéd az életet a konyhában:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek