Hogy a padlizsánkrémek közül melyik változat a legfinomabb, abban nem kívánunk igazságot tenni. Van aki a hagyományos verzióra, van aki a majonézesre, és van aki a keleti stílusúra esküszik.
Az elkészítésben azonban vannak aranyszabályok, amelyeket jó tudni, és ezzel együtt betartani, ha jót akarunk:
- Csak feszes, fényes héjú padlizsánokat válasszunk.
- Szurkáljunk? Van, aki nyílt lángon való sütéskor nem szurkálja meg, mondván, úgyis megreped magától a héj, mások elővigyázatosságból ilyenkor is ejtenek néhány apró lyukat a tojásgyümölcsök külsején. Sütőben való sütéskor mindenképpen érdemes szurkálni.
- Faszénparázs felett, folyamatos forgatás mellett sütve kapjuk a legfinomabb (füstös ízű) padlizsánkrémet.
- Fával vagy fémmel? Régen, a vaskések korábanvalóban csak fakéssel vagy más, fából készült eszközzel lehetett a sült padlizsán húsát szétnyomkodni, mert elszíneződött és kesernyés ízt kapott volna a késtől. Ma, a rozsdamentes nemesacél késekkel a konyhánkbannincs ilyen veszély, így bátran érintkezhet a késünk a padlizsánnal. Persze, aki szeretné, nosztalgiából vagy megszokásbóldolgozhat faeszközzel is.
-
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több padlizsánkrém119Kalória3.6gFehérje22.2gSzénhidrát3.4gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több padlizsánkrém332Kalória5.7gFehérje21.6gSzénhidrát27gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több padlizsánkrém135Kalória2.2gFehérje12.7gSzénhidrát9.3gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több padlizsánkrém154Kalória1.9gFehérje11.2gSzénhidrát12.3gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több padlizsánkrém104Kalória2.7gFehérje9.4gSzénhidrát6.9gZsír -
-
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több padlizsánkrém285Kalória11.1gFehérje16gSzénhidrát20.8gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több padlizsánkrém156Kalória3.2gFehérje20.3gSzénhidrát8.8gZsír