7 kennivaló padlizsánkrém

Neked menne fejből, minden segítség nélkül a padlizsánkrém? Nem is kell, hiszen itt van 7 szuper recept, hogy tökéletes legyen!

Hogy a padlizsánkrémek közül melyik változat a legfinomabb, abban nem kívánunk igazságot tenni. Van aki a hagyományos verzióra, van aki a majonézesre, és van aki a keleti stílusúra esküszik.

Az elkészítésben azonban vannak aranyszabályok, amelyeket jó tudni, és ezzel együtt betartani, ha jót akarunk:

  • Csak feszes, fényes héjú padlizsánokat válasszunk.
  • Szurkáljunk? Van, aki nyílt lángon való sütéskor nem szurkálja meg, mondván, úgyis megreped magától a héj, mások elővigyázatosságból ilyenkor is ejtenek néhány apró lyukat a tojásgyümölcsök külsején. Sütőben való sütéskor mindenképpen érdemes szurkálni.
  • Faszénparázs felett, folyamatos forgatás mellett sütve kapjuk a legfinomabb (füstös ízű) padlizsánkrémet.
  • Fával vagy fémmel? Régen, a vaskések korábanvalóban csak fakéssel vagy más, fából készült eszközzel lehetett a sült padlizsán húsát szétnyomkodni, mert elszíneződött és kesernyés ízt kapott volna a késtől. Ma, a rozsdamentes nemesacél késekkel a konyhánkbannincs ilyen veszély, így bátran érintkezhet a késünk a padlizsánnal. Persze, aki szeretné, nosztalgiából vagy megszokásbóldolgozhat faeszközzel is.
  1. 1.

    Paprikás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 4.)

  2. 2.

    Baba ghanoush

  3. 3.

    Füstöltpaprikás padlizsánkrém

  4. 4.

    Padlizsánkrém télire

  5. 5.

    Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)

  6. 6.

    Padlizsánkrém 10. - fetás

  7. 7.

    Vinete

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek