7 kennivaló padlizsánkrém

Neked menne fejből, minden segítség nélkül a padlizsánkrém? Nem is kell, hiszen itt van 7 szuper recept, hogy tökéletes legyen!

Hogy a padlizsánkrémek közül melyik változat a legfinomabb, abban nem kívánunk igazságot tenni. Van aki a hagyományos verzióra, van aki a majonézesre, és van aki a keleti stílusúra esküszik.

Az elkészítésben azonban vannak aranyszabályok, amelyeket jó tudni, és ezzel együtt betartani, ha jót akarunk:

 • Csak feszes, fényes héjú padlizsánokat válasszunk.
 • Szurkáljunk? Van, aki nyílt lángon való sütéskor nem szurkálja meg, mondván, úgyis megreped magától a héj, mások elővigyázatosságból ilyenkor is ejtenek néhány apró lyukat a tojásgyümölcsök külsején. Sütőben való sütéskor mindenképpen érdemes szurkálni.
 • Faszénparázs felett, folyamatos forgatás mellett sütve kapjuk a legfinomabb (füstös ízű) padlizsánkrémet.
 • Fával vagy fémmel? Régen, a vaskések korábanvalóban csak fakéssel vagy más, fából készült eszközzel lehetett a sült padlizsán húsát szétnyomkodni, mert elszíneződött és kesernyés ízt kapott volna a késtől. Ma, a rozsdamentes nemesacél késekkel a konyhánkbannincs ilyen veszély, így bátran érintkezhet a késünk a padlizsánnal. Persze, aki szeretné, nosztalgiából vagy megszokásbóldolgozhat faeszközzel is.
 1. 1.

  Paprikás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 4.)

 2. 2.

  Baba ghanoush

 3. 3.

  Füstöltpaprikás padlizsánkrém

 4. 4.

  Padlizsánkrém télire

 5. 5.

  Joghurtos padlizsánkrém (Padlizsánkrém 3.)

 6. 6.

  Padlizsánkrém 10. - fetás

 7. 7.

  Vinete

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.