Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

7 batátarecept az egészségért!

Édesburgonyaként ismerjük, pedig igazából nem is burgonya. Itthon is egyre több helyen kapható, sőt, meg is terem, úgyhogy érdemes megismerkedni vele közelebbről is!

Ma már a zöldségesek többségénél találkozhatunk édesburgonyával, vagy más néven batátával. Bár hivatalosan nem burgonya, mégis talán annak helyettesítésére használják a legtöbben, hiszen kiváló alapanyag krémlevesekhez, hús- vagy halételek mellé köretnek, és salátának is. Vidám színével az asztal dísze, édeskés íze a harsányabb fűszerezést is jól bírja – pörgessük fel egy kevés chilivel, fahéjjal a teljesebb élményért!

Élénk narancssárga színéért a béta-karotin nevű anyag a felelős, amely az A-vitamin elővitaminja, azaz miután szervezetünkbe került, mi állítjuk belőle elő a vitamint. Energia- és szénhidráttartalma is a burgonyáéhoz hasonló, ugyanakkor gazdag folsavban és élelmi rostokban is.

Kiválogattam nektek 7 db, adagonként kevesebb mint 450 kalória energiatartalmú édesburgonyás ételreceptet, próbáljátok ki őket ebédre vagy vacsorára!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!