6 vacsora hallal

Sokszor felhívjuk rá a figyelmeteket, hogy sokkal több halat kellene enni, legalább hetente egyszer, de minél többször, annál jobb.

Teriyaki lazac

Valamiért nem vagyunk nagy halfogyasztó nemzet, Európában a magyarok eszik a legkevesebb halat, alig több mint évi négy kilót. A heti vacsoraajánlattal hátha sikerül veletek jobban megszerettetnünk a halas ételeket, ezek között egy kedvence biztosan mindenkinek akad!

Hétfő

Talán ezzel a legérdemesebb kezdeni! Aki nem kedveli különösebben a halat, még azt is kóstolásra fogja hívogatni ez a ropogós leveles tésztás, tejszínes, krémsajtos, parmezános csoda, amit a halhoz egyik leginkább passzoló fűszerrel, tárkonnyal ajánl a recept és persze az elmaradhatatlan citrommal.

Kedd

A lazac az a halfajta, ami talán még azokat is képes megnyerni, akiket egyébként tényleg nem lehet rávenni a halfogyasztásra. Tény, hogy nem olcsó, de alkalomadtán belefér egy kétszemélyes vacsorába… ez a recept éppen zöldborsóval és krumplipürével készíti.

Szerda

A halpogácsa is olyan étel, amivel eddig talán nem nagyon próbálkoztál, pedig annyira egyszerűen beépíthető a hétköznapok fogásai közé. Mellé egy könnyű zöldsaláta vagy kevés újkrumpli dukálhat – nyáron egyébként is jobban esik az ilyesmi!

Csütörtök

A tonhal szintén a népszerűségi lista felső fokán helyezkedik el, talán még nagyobb a sikere, mint a lazacnak. Ezúttal egytálétel készül belőle, rizzsel, fehérborral és gyöngyhagymával, húslevesben főzve.

Péntek

Ez egy nagyon érdekes és izgalmas recept, mindenképpen érdemes kipróbálni! Vodkában és tonikban érlelt apró halak, tetszőleges körettel – egy péntek esti rögtönzött házibulihoz is tökéletes, de csak úgy, önmagáért is megér egy misét!

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek