6 nap 6 étel – húsvéti maradékmentő fogások egy kis csavarral

Rövid hétnek nézünk elébe, arra pedig fogadni mernénk, hogy rengeteg maradék finomság maradt még a húsvéti lakomából. Gondoljuk újra ezeket az ételeket, és készítsünk belőlük elképesztően jó és egyszerű meleg fogásokat!

Sonkából, maradék tojásból, friss és roppanós zöldségekből rengeteg finomság készíthető a következő napokra. Sokaknál még otthon vannak a gyerekek is, akik éppen a tavaszi szünet szabad napjait élvezik, a következő ételek így nemcsak a felnőttek szájízének tesz majd eleget, de a gyerekek is imádni fogják!

KEDD

Húsvéti bableves gazdagon

Kattints a képre a receptért!

Ha előrelátóan lehűtöttük már a húsvéti sonka főzőlevét a hétvégén, itt az idő, hogy mennyei bablevest készítsünk belőle, melybe még a húsvéti sonka egy része is beletehető. Meg merjük kockáztatni, hogy ez lesz az év legízletesebb bablevese, a receptért kattints ide vagy a képre!

SZERDA

Friss tavaszi saláta

Kattints a képre a receptért!

A maradék sonka mellett a hidegtálakról megmaradt retek és zöldsaláta is felhasználásra kerülhet ebben a finom és friss fogásban, melyhez némi gomba és spenót is került. Könnyed étel a nagy lakomák után, jól fog esni! Recept itt!

CSÜTÖRTÖK

Ham and cheese

Kattints a képre a receptért!

A klasszikus amerikai sajtos makarónit egy kis sonkával is felturbózhatjuk, ezt a könnyű receptet mindenképpen érdemes kipróbálni, ha eddig még nem kerítettél rá sort. Recept itt!

PÉNTEK

Moistmaker, Ross Geller kedvenc maradékmentő szendvicse

Receptért kattints a képre!

Minden Jóbarátok-rajongó pontosan tudja, milyen fontos Ross számára a hálaadási maradékokból készült szendvics – ez az úgynevezett „hidratáló" vagy „moistmaker". Sajnálatos módon 1998 őszén rosszul végződik Ross szendvicskalandja, ugyanis egy kollégája megeszi a hidratálót előle, amin kedvenc paleontológusunk annyira kiborul, hogy pszichológushoz és kényszerszabadságra küldi az egyetem. Úgyhogy ha ti is elkészítitek, ne tévesszétek szem elől! A receptért kattints ide!

SZOMBAT

Húsvét utáni sonkás rakott krumpli

Kattints a képre a receptért!

Ez az utolsó nap, hogy húsvétról maradt sonka felhasználásával ajánlunk receptet, ez a hétvégi fogás azonban garantált kedvenc lesz, hiszen nemcsak szaftos és finom, de nagyon laktató is, ráadásul bőven lehet belőle repetázni. A receptért kattints ide!

VASÁRNAP

Reteklevélpesztós rizottó

A receptért kattints a képre!

A friss reteknél aligha van jobb tavaszi zöldség, amelyet a reggelihez vagy a vacsorához tálalhatnánk, az emberek nagy része azonban legtöbbször csak a zöldség fehér-rózsaszínben pompázó gumójának felhasználására összpontosít, a retek levele általában már a zöldségesnél a kukában végzi. Ezt a filléres alapanyagot véletlenül sem érdemes kidobni, egyfelől nagyon egészséges, számos módon felhasználható különböző ételekbe, és nagyon ízletes, másfelől felhasználásával kevesebb hulladékot termelhetünk! Most egy egyszerű, könnyed reteklevélpesztó segítségével tesszük még izgalmasabbá a rizottót. A receptért kattints ide!


Még több izgalmas receptet és ötletet találsz itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek