Mit főzzek ma? Bazsalikomos zölborsókrémleves, tojásmentő nokedli spenóttal és máglyarakás...
A mai menü egyrészt levezet a húsvéti lakomákból, másrészt két fogásban is feldolgozza a maradékot. Már ha maradt valami.
NosaltyA mai menü egyrészt levezet a húsvéti lakomákból, másrészt két fogásban is feldolgozza a maradékot. Már ha maradt valami.
NosaltySonka, tojás, zöldségek, pékáru, kalács. Tipikus húsvéti maradékok, melyeket csodás receptekben kamatoztathatunk, hogy ne a kukában végezzék. Lássuk, milyen receptet küldtek neked a csillagok!
NosaltyA hétfő még a húsvét jegyében telik, azt követően azonban áttérünk a maradékmentésre, majd a gyomorkönnyítésre kevéssé nehéz, elvétve húsos ételekkel. Tartsatok velünk!
NosaltyRövid hétnek nézünk elébe, arra pedig fogadni mernénk, hogy rengeteg maradék finomság maradt még a húsvéti lakomából. Gondoljuk újra ezeket az ételeket, és készítsünk belőlük elképesztően jó és egyszerű meleg fogásokat!
NosaltyVége van a húsvétnak, de még maradt egy csomó sonka? Bőven van időnk felhasználni, íme néhány mennyei maradékmentő!
NosaltyA mai babkrémleveshez nyugodtan felhasználhatod a megmentett sonkafőzőlevedet, a főételbe az esetlegesen megmaradt sonkát kockázd bele, az édesség pedig a szikkadt kenyeret/kalácsot emeli új szintekre.
NosaltyHa némi csoda folytán nem fogyott el minden sonka, tojás vagy kalács, akkor használd fel őket kreatívan, ezúttal csillagjegyed alapján!
NosaltyA sonkamaradék mehet rakottasba, tésztasalátába, szendvics tetejére, a tojásokból lehet krém vagy tojássaláta, a sonka főzőlevét hozzáönthetitek egy lencsefőzelékhez, egy bableveshez, a maradék kalácsok és pékáruk pedig felfújtként végezhetik.
NosaltyA sonkafőzőlé mehet egy kiadós bablevesbe, főzelékbe, a maradék pékáruból és kalácsból lehet töltött zsömle vagy felfújt, a sonka és a különféle húsok végezhetik tésztában, rakottasban, salátában, míg a tojásokból lehet leves, habcsók vagy saláta is. Főzzetek velünk a héten is!
NosaltyA tojásfestés során kifújt húsvéti tojásokat gyorsan fel kell használni, és ha egy nagyobb mennyiségről kell gondoskodni, nem árt, ha változatosan próbáljuk elfőzni őket. Mondunk most néhány egyszerű tippet, amivel szuper új fogásokat készíthetsz!
Nábelek ZsófiA hulladékmentés nem állhat meg, főleg mivel újabb ünnep, újabb konyhában töltött hosszú órák, napok állnak előttünk. Jobb eset, ha mindezt kreatívan és élvezettel éled meg, viszont idén is érdemes a legkevesebb felesleget hagynod, a legötletesebben felhasználni minden pluszt, rádmaradt hozzávalót, új életet lehelni egy-egy ételbe, megmenteni a maradékot.
Pákozdi NóraNemcsak télen lehet mennyei káposztás levest főzni, a következő étel ugyanis még a hűvösebb tavaszi napokon is tökéletes, ízletes és nagyon laktató fogás.
NosaltyA húsvéti ünnepkörnek rengeteg íze és alapanyaga van, amit parádésan párosíthatunk egymással. Például egy olyan kiadós melegszendvicsben, mint a croque madame. Aki még nem hallott róla, az most jól nyissa ki a fülét!
NosaltyA húsvéti sonka még vasárnap után is velünk marad. Ez nem is baj, sőt, a mi dolgunkat teszi könnyebbé, hogy már csak fel kell használni, amikor másnap főzünk. Az itt felsorolt ételek mindegyike kiváló választás erre a célra.
NosaltyAz ünnepek után nem árt egy kicsit visszafogottabban étkezni, ezért egy könnyű, gyomorbarát menüsor rakja helyre az emésztőrendszered.
Balogh LillaAhogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.
Szabó AnnaLássuk, mikor mehetünk vásárolni a 2025-ös év utolsó napjain, és mikor lesznek zárva a boltok.
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Az ünnepi lakomák után sokaknál jelentkezik puffadás, teltségérzet vagy gyomorpanasz. Kutatások szerint azonban van 3 jól ismert gyógynövény, amely nemcsak a népi tapasztalatok, hanem tudományos eredmények alapján is támogathatja az emésztést.
Sokan automatikusan a szupermarketek polcainak mélyére nyúlnak, mert biztosra veszik, hogy ott frissebb, hosszabb szavatosságú árut találnak. Bár ez elsőre logikusnak tűnhet, a szokás több kellemetlenséget és rejtett következményt hordoz, mint gondolnánk.
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...