6 konyhai eszköz, amiből megéri a drágábbat venni

Nem minden konyhai kütyü létfontosságú egy háztartásba, de könnyen össze tudunk szedni öt olyan eszközt, ami nemcsak elengedhetetlen, de érdemes belőlük beruházni egy jobb minőségű, drágább darabba, mert évtizedekig szolgálhat minket a főzésnél.

Ahogy igaz az, hogy dédanyáink kis túlzással egy késsel, vágódeszkával, szűrővel és merőkanállal a legfinomabb fogásokat tudták elkészíteni, manapság már rengeteg olyan konyhai kiegészítő van, ami nemcsak megkönnyíti a főzést, hanem ténylegesen finomabb is lesz használatukkal az elkészült étel. Nem mindegy azonban, hogy mekkora keret áll a rendelkezésünkre, nem feltétlenül kell minden konyhai eszközt beszerezni, amit trendinek kiáltanak ki. Van azonban néhány olyan darab, amit igenis érdemes megvenni, még akkor is, ha kicsit jobban megkérik az árát.

6 konyhai eszköz, amiből megéri a drágábbat venni

Botmixer és késes aprító

Ha szereted a krémleveseket, pástétomokat, különböző kencéket és zöldségételeket, érdemes beruháznod egy botmixerre és egy késes aprítóra – ezekkel akármikor el tudsz készíteni egy komplett ebédet vagy vacsorát, sőt ha szeretnéd elkerülni a nehéz, csupa rántás főzelékeket, még fontosabb, hogy legyen otthon egy jó teljesítményű botmixer.

A botmixer azért is praktikus, mert nem kell hozzá újabb és újabb edényekbe, lábasokba öntögetni az ételt, kevesebb a macera és a mosogatás.

A késes aprítóban pedig nemcsak zöldségeket lehet pillanatok alatt apróra vagy akár krémesre dolgozni, hanem húsfélékből, májból is lehet pástétomot csinálni, különböző hüvelyeseket, dió- és magféléket krémesíteni, aprítani.

Zester, azaz héjreszelő

Azoknak, akik szeretik a csupa parmezános, ízes olasz tésztákat, új szintre emeli ez a reszelő a tésztaélményt. A reszelő apró, szinte láthatatlan, de rendkívül éles rácsszerkezetű rovátkái szinte pehelykönnyűre reszelik a kőkemény parmezánt, ami egyszerre lesz átlátszóan forgácsos és közben még több ízzel teli. Ezzel a reszelővel pillanatok alatt tudsz tökéletes citrom- vagy narancshéjat reszelni a gyümölcsről, anélkül, hogy annak fehér része belekerülne a reszelékbe, valamint rendkívül jól, szinte porrá tudsz reszelni magféléket, de akár házi morzsát is tudsz vele készíteni pillanatok alatt.

Séfkés

Azt mindenki tudja, hogy tompa késsel főzni nemcsak rendkívül időrabló, kellemetlen, de balesetveszélyes is, hiszen az ember sokkal nagyobb erőt fejt ki ahhoz, hogy pontosan fel tudja vágni az ételt, a keze pedig emiatt könnyebben meg is tud csúszni.

Nem kell sokdarabos késkészlet ahhoz, hogy gyorsan és profin dolgozz a konyhában, elég ha beszerzel egyetlen séfkést, de az legyen jó minőségű, drágább darab.

Ha időről időre megélezed, még az unokáid is örökölhetik utánad.

Egy igazán jó lábas

Nem rossz, ha egy háztartásban mindenféle étel elkészítésére van külön lábas, de valljuk be, sokszor ezekből csak egy-két és mindig ugyanazt a darabot használjuk. Egy viszonylag nagy lábas, ami kellően vastag falú, ahhoz, hogy ne égjen oda benne azonnal az étel, alkalmas lehet arra, hogy egy egytálételt, levest, és bármilyen húsos, szószos ételt elkészítsünk benne.

Jóféle serpenyő

Egy igazán jó, öntött vas vagy tapadásmentes serpenyő pedig azért nélkülözhetetlen a háztartásba, mert a reggeli gyors rántottától kezdve, a sült húsokon és zöldségeket át a palacsintáig minden könnyen elkészíthető benne.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okosság:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk