Így készíthetsz tökéletesen olvasztott csokit, nagyon gyorsan

Alapvetően a csokit vízgőz fölött kell megolvasztani, de van, hogy nincs erre lehetőség vagy idő. Ha ez a helyzet, megmutatjuk, miként olvaszthatod fel tökéletesen a csokit a mikróban! Napi Tippünk következik.

A csoki felolvasztása vízgőz fölött macerásnak és időigényesnek tűnhet. Ha kell valami gyorsabb megoldás a csokoládé felolvasztására, vagy épp nem áll rendelkezésedre tűzhely, akkor a mikróban is elvégezheted ezt a feladatot, csak néhány apró szabályt kell betartanod a tökéletes végeredményért.

Így készíthetsz tökéletesen olvasztott csokit, nagyon gyorsan

Csokiolvasztás a mikróban

Előfordult már, hogy sütöttél, de nem volt időd azzal pepecselni, hogy rendesen felolvaszd a csokoládét, ezért sietve bedobtad egy tálban a mikróba, csak hogy egy perc múlva már égett csokoládédarabokat találtál, miközben egy-egy nagyobb csomó meg sem olvadt? Ha ennyire nem is volt drámai a helyzet, azért valószínűleg te is tapasztaltad, hogy a megmikrózott csoki egyáltalán nem úgy olvad, mintha vízgőz fölött csináltad volna.

Ahhoz, hogy elkerüld a borzasztó végeredményt, és tökéletesen olvadt csokoládéval koronázd meg a süteményeidet, az alábbi lépéseket kövesd.

Az első fontos szabály, hogy a csokoládét apró, egyforma darabokra szeleteld. Ha csokoládépasztillát használsz, akkor az önmagában tökéletes, mivel ezek apró, vékony és egyforma darabok.

A csokoládétömböket és -táblákat aprítsd fel olvasztáshoz. Az apróra vágott csokoládét tedd egy üvegtálba, hogy megolvadjon. Az üveg jobban szigetel, ezáltal megakadályozza, hogy megégjen.

Melegítsd a csokoládét 30 másodperces intervallumokban, és köztük kevergesd át. A harmadiknál már jól látható lesz, hogy az edény szélén gyorsabban olvad a csoki, mint a közepén, a kevergetés pedig segít, hogy eloszlasd a hőt, és egyenletesebben, gyorsabban megolvadjon a csoki.

Mikor használd a mikrós módszert?

Ha csillogó, fényes csokimázat szeretnél elérni, akkor ez a metódus nem jó választás, ahhoz mindenképp temperálni kell a csokoládét. Azonban a fagyasztott finomságokhoz, mint például a csokival borított eper vagy házi kókuszos szelet, tökéletes és gyors megoldás.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


TikTok-trükkjeink is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek