Ennyi kell, hogy ne ragadjon étel a rozsdamentes serpenyőbe

Biztos te is hallottad már, hogy a rozsdamentes acél serpenyő a legjobb főzéshez/sütéshez, a profi séfek is ezt használják. Ja, hogy nálad mindig hozzáragad az étel? Egy pofonegyszerű eljárással megelőzheted!

Ha belesel egy étterem konyhájára, egy dologgal biztosan nem találkozol: teflon serpenyővel vagy bármilyen tapadásmentes serpenyővel, helyette csak rozsdamentes acél serpenyők sorakoznak majd a pultokon. De hogy nem ragad oda az étel a serpenyőhöz? Mutatunk egy olyan trükköt, aminek hála, nálad sem okoz majd többet gondot az odaragadt étel, így végleg búcsút mondhatsz a gyorsan elhasználódó (az öntöttvashoz és rozsdamentes acélhoz képest) tapadásmentes serpenyőknek.

Ennyi kell, hogy ne ragadjon étel a rozsdamentes serpenyőbe

A tipp megbízható forrásból származik, ugyanis a konyhai eszközöket és késeket gyártó Misen cég osztott meg ezzel kapcsolatban egy videót a TikTok-csatornáján.

A trükk tényleg nagyon egyszerűen, igazából egy plusz lépést igényel főzés előtt: az előmelegítést.

Persze az nem mindegy, hogy mennyire melegíted elő a serpenyőt, ám ezzel a trükkel biztosan meg tudod állapítani, hogy mikor jó. Közepes lángra tedd fel melegedni a serpenyőt egy-két percre, majd önts rá pár csepp vizet. Ha semmi nem történik, vagy csak sistereg, akkor várj tovább. Ha azonban a víz kis gyöngyökké áll össze – ami szinte varázslatnak tűnik a videón - , az azt jelenti, hogy túl forró a serpenyő, és egy kicsi le kell hűteni.

@misenkitchen

Prevent food from sticking to your stainless steel pan with this foolproof pre-heating method. #howto #stainlesssteel #cooking #Misen #tips #cookinghacks #cookingtips

♬ original sound - Misen

Akkor az ideális, ha a víz olyan kis gyönggyé változik, ami körbe-körbe csúszkál – ekkor használatra kész a serpenyő.

Ha valakit érdekel ennek a tudományos háttere, annak eláruljuk, hogy ezt nevezik a Leidenfrost-hatásnak, de ha nem, akkor elég annyit tudni, hogy lehetséges reggelire tökéletes rántott sütni acélserpenyőben anélkül, hogy utána kapargatni kellene az aljáról a ráragadt tojást.

Forrásunk volt.


Még több tipp itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek