6 egytálétel, amit imádni fogsz

Van valami nagyon vonzó az egytálételekben. Talán az a rengeteg, egymásra pakolt, összefőzött finom hozzávaló: még mindig csodálattal tölt el, ahogy ennyi mindenből egyszercsak összeáll az étel.

Azt tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan ti is imádjátok az egytálételeket. Nincs ezen mit csodálkozni: kevés macera, látványos végeredmény. A most következő típusokat viszonylag ritkán ajánljuk nektek: ennek oka szezonalitáshoz kötöttségük, vagy mert nem azok a tipikusan, a hétköznapokon gyorsan összecsapható ételek. Viszont hétvégére vagy, ha nem ragaszkodsz kizárólag a klasszikus húsvéti menühöz, akkor akkor ezen a hétvégén is kipróbálhatod őket. Mutatjuk a befutókat!A muszaka persze nyáron az igazi, rengeteg napérlelte padlizsánnal és fűszeres paradicsommal aki a visszafogottabb verzióra szavaz, annak hús nélkül, másoknak apróra darált marhahússal ajánljuk. Ez a balkáni étel ahogy a legtöbb, nemzetközi karriert befutott ételféleség a görögök által szelídítve terjedt el: besamelmártással nyakon öntve kínálják a rakott padlizsánrétegeket. Na, a tojásos-hagymás krumpli egy a nem éppen diétás receptjeink közül cserébe viszont hihetetlenül finom! Ne kábítsuk magunkat: ez az étel csakis zsírral készítve az igazi, mangalica- vagy kacsazsírt javasolunk használni hozzá. Nagyon magyar, nagyon olcsó fogás, ezzel a sikerünk garantált.

Hidegtálak másképpen >>

A jó chilis babot is sokáig kell főzni, hogy az ízek igazán összeérjenek. Darált marhahús nélkül ennek sem érdemes nekiállni, utánozhatatlanul finomabb, mint bármely másik húsból készítve. Főzzük alacsony lángon, sokáig, jó sűrűre. Friss, puha fehér kenyér passzol hozzá. A rizottó önmagában is sok lehetőséget rejt, ez a könnyű, tavaszi recept pedig még inkább kedvünkre való a friss sóskával, citrommal, parmezánforgáccsal csak és kizárólag vajat használjunk hozzá! A slambuc szintén amolyan ősmagyar étel: itt viszont nincs mese, mással való kiváltás. Szigorúan a szabadban, bográcsban kell főzni, nem ússzuk meg a füstös ízeket (nem mintha akarnánk). Ez úgynevezett pásztorételként lett az előző században elkönyvelve, hogy a 21. században a modern háztartások udvarában készítsék a családok. Aki egyszer kóstolta, biztos, hogy többé nem feledi! A kuszkusz új értelmet nyer napjaink gasztronómiájában: egy újonnan (?) felfedezett köret, ami legalább annyira jól variálható, mint bármelyik tészta. Ezúttal csirkével, tejszínnel, póréhagymával készítjük rostban gazdag, isteni egytálétel lesz a végeredmény.

További egytálételek között itt böngészhetsz >>

Olvasnál még? Kattints a Dobd össze! rovat korábbi cikkeiért! >>

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...