Hidegtálak másképpen

A húsvéti hidegtálakat nyugodtan variálhatjuk! Ha azt gondolnád, hogy már nincs új a nap alatt, akkor is tudunk újat mutatni! A sonkán és majonézen túl variáld velünk a hozzávalókat, akár díszítést, akár az alapanyagokat illetően!

Ha eddig nem tetted, próbáld ki az aszpikos hidegtálat! Talán nem is gondolnád, hogy egyszerűen, zselatinnal elkészíthető! Persze a mindenható sonkát nem érdemes kihagyni belőle, egy réteg zöldség, másik réteg hús, majd főtt tojás – és készen is vagyunk a mutatós és újszerű vendégváró falatokkal. Gyártsunk jópofa figurákat! Ha vannak kisgyerekek a családban, ők biztosan nagyra értékelik majd a nyuszi formájú falatokat! A sonka sokrétű és hagyományos összetevőnk lesz: minden húsvétkor felhasználjuk, ha más nem, hát megfőzve, szeletekben adagolva.

Így készül a hortobágyi palacsinta >>

Tekerjük, hajtogassuk, adagoljuk kisebb porciókba: sok-sok nyers zöldséggel és krémekkel töltve helyezzük egymás mellé a falatokat, mellé különleges sajtok kerülhetnek pár szem dióval – ma már számos nagyobb üzletben kaphatunk ritkaságnak számító sajtokat, nem is elérhetetlen árakon, de kisebb delikátüzletek is kínálnak ínyenc típusokat. Újítsunk be párat belőlük! Elvileg március végére már tobzódnunk kell a medvehagymában, remélhetőleg zsenge retekhez is hozzájutunk – ha mást nem, metélőhagymát biztosan szerezhetünk a boltokban. Ezek díszítő elemekként is nagyon jól megállják a helyüket a hidegtálakon, ráadásul kiapadt vitaminraktáraink is új életre kelhetnek általuk! Ne álljunk órákig a konyhában, az ünnepnek nem a tökéletes menüről kell szólnia, hanem az együtt töltött időről. Kiránduljunk a szabadban, hazaérve jól fog esni belakmározni az előző nap összeállított hidegtálakból!

Még több hidegtál receptért kattints ide >>

További hasznos cikkeinket a Dobd össze! rovatban találod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...