5 vacsora sajtokból

Sajt nélkül, azt hiszem, nem tudnék létezni. Hús nélkül egyre inkább elvagyok, de a sajt miatt a vegán életmódig egészen biztos, hogy nem jutnék el.

Cheese board by MarxsFoods.com

Annyira sokféle ízű és állagú létezik belőle – a különlegesen karakteres, illatos fajták a kedvenceim. Persze csupa fehérje és kalcium, így a szervezetünknek is jót teszünk vele. Hódolatom jeléül a heti vacsoramenü a sajtimádat jegyében fogant.

Hétfő

A házi, lilahagymás sajt szuper ötlet, már csak annál fogva is, hogy költséghatékony és ha mindent jól csinálunk, a végeredmény isteni finom, így a diadalmas vacsora garantált. Ha az időnk engedi, érdemes előző nap elkészíteni, hiszen pár órára állni kell hagynunk. Másnap friss zöldségekkel csipegessük el.

Szeresd meg a salátát! >>

Kedd

Azt semmi esetre sem mondanám, hogy ez a mártogatós nagyon könnyű fogás lenne, s az a helyzet, hogy annyira sokféle, finom íz keveredik benne, hogy szinte lehetetlen abbahagyni. Maradék krémsajt, trappista, tejszín, natúr sajtkrém barátkoznak ebben a kencében – a mi legnagyobb örömünkre.

Szerda

A klasszikus rántott trappista sajtot most hanyagoljuk – helyette egy egészen más, sokkal jobb receptet ajánlok: camembert bundázva, áfonyaszósszal teljesen új értelmet ad az eddigi megszokásainknak – a duplán panírozásról persze ebben az esetben se feledkezzünk meg!

Csütörtök

A héten összevásárolt sajtfélékből ilyenkor, csütörtökön szoktam tálat összeállítani: ez a recept is hasonló ihletésből született és mindenféle magokkal, tejszínnel olvasztja össze a maradék sajtokat, formába önti, melynek a vége a sajt-terrine, amit késsel simán szeletelhetünk.

Vacsorák 15 perc alatt >>

Péntek

A halloumi, ez a messzi keletről nagy karriert befutott sajt sokféleképpen elkészíthető – persze egy kis fantázia nem árt hozzá. Itt is ez a remek céklás verzió, a jól bevált balzsamecetméz kombinációtól válik azonnal falandóvá!

A Reggeli és vacsora rovatban még több tippet olvashatsz! >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek