5 vacsora sajtokból

Sajt nélkül, azt hiszem, nem tudnék létezni. Hús nélkül egyre inkább elvagyok, de a sajt miatt a vegán életmódig egészen biztos, hogy nem jutnék el.

Cheese board by MarxsFoods.com

Annyira sokféle ízű és állagú létezik belőle – a különlegesen karakteres, illatos fajták a kedvenceim. Persze csupa fehérje és kalcium, így a szervezetünknek is jót teszünk vele. Hódolatom jeléül a heti vacsoramenü a sajtimádat jegyében fogant.

Hétfő

A házi, lilahagymás sajt szuper ötlet, már csak annál fogva is, hogy költséghatékony és ha mindent jól csinálunk, a végeredmény isteni finom, így a diadalmas vacsora garantált. Ha az időnk engedi, érdemes előző nap elkészíteni, hiszen pár órára állni kell hagynunk. Másnap friss zöldségekkel csipegessük el.

Szeresd meg a salátát! >>

Friss házi sajt lilahagymával

A héten munkából hazafelé menet sikerült elcsípnem az autót, ami friss házi tejet, sajtot szállít házhoz. Jópofa tehénfoltos autó, folyton a "Boci-boci tarkát" játssza. Néha, mikor ...

Kedd

Azt semmi esetre sem mondanám, hogy ez a mártogatós nagyon könnyű fogás lenne, s az a helyzet, hogy annyira sokféle, finom íz keveredik benne, hogy szinte lehetetlen abbahagyni. Maradék krémsajt, trappista, tejszín, natúr sajtkrém barátkoznak ebben a kencében – a mi legnagyobb örömünkre.

Szerda

A klasszikus rántott trappista sajtot most hanyagoljuk – helyette egy egészen más, sokkal jobb receptet ajánlok: camembert bundázva, áfonyaszósszal teljesen új értelmet ad az eddigi megszokásainknak – a duplán panírozásról persze ebben az esetben se feledkezzünk meg!

Csütörtök

A héten összevásárolt sajtfélékből ilyenkor, csütörtökön szoktam tálat összeállítani: ez a recept is hasonló ihletésből született és mindenféle magokkal, tejszínnel olvasztja össze a maradék sajtokat, formába önti, melynek a vége a sajt-terrine, amit késsel simán szeletelhetünk.

Vacsorák 15 perc alatt >>

Péntek

A halloumi, ez a messzi keletről nagy karriert befutott sajt sokféleképpen elkészíthető – persze egy kis fantázia nem árt hozzá. Itt is ez a remek céklás verzió, a jól bevált balzsamecetméz kombinációtól válik azonnal falandóvá!

A Reggeli és vacsora rovatban még több tippet olvashatsz! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Könnyű kráterszelet

Egy igazi magyar klasszikus, ami biztosan rengeteg születés- és névnapot, lagzit és egyéb ünnepet megédesített már: bizony, itt a kráterszelet. Puha kakaós piskótával, lágy ...

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...