Vacsorák 15 perc alatt

A korábbiaktól eltérően, most igyekeztem önmagamon is felülkerekedni, s maximum negyed óra alatt kreálható ételeket keresni nektek a NoSaltyn.

Azt hiszem, sikerült tavaszias, könnyű és gyors fogásokat válogatnom, a húsfogyasztást ismét háttérbe szorítva.

Hétfő

Azt a jó szokást igyekszem megtartani, hogy hétfőn nem kell nagyokat dőzsölni: estére egy nagyon zöld turmixot választottam, nem kell megijedni tőle! Igen, saláta és sóskalevelek teszik ilyen üdítő színűvé az italt, de a hozzá csapott alma és kivi – tűnjék bár szokatlannak a párosítás – nagyon finom, édeskés-savanykás kombinációját eredményezi az ízeknek. Próbáld ki!

5+1 vacsora fél óra alatt

Kedd

A lazac valami mesésen finom halféle, nálam csak a pisztráng veszi fel vele a versenyt. Sajnos nem is túl olcsó, a bolti, előre csomagoltat amúgy sem szeretem, ha már lazacozásra veszem magamat, csakis a vásárcsarnok halasa jöhet szóba – itt néha egészen kedvező akciókat tartanak, így olcsóbban juthatok hozzá bármilyen halhoz. Kevés kakukkfű, rozmaring, vaj – sokkal több fűszerezést nem igényel ez a vacsora.

Szerda

Most jöhet a hét egyetlen hústartalmú, tartalmasabb vacsorája: a carbonara végtelenül egyszerű, elrontani szinte lehetetlen, s ez nem csak afféle belemagyarázás. Pirított szalonnapörcök (hm), a még forró (ez fontos!) spagettire ütött, felvert tojások és voilá! Készen is vagyunk! Persze egy leheletnyi parmezánt elvisel a tetején.

Könnyű vacsorák egész hétre

Csütörtök

A jó idő ürügyén jöhetnek a hűs, gyümölcsös édességek, különösen akkor, ha nem is annyira édesek: azért a 3 evőkanálnyi cukron kívül ez a recept csupa kalcium-, fehérje- és a benne lévő gyümölcs miatt igazi vitaminraktár. Mivel cseresznye még nincsen, jöhet bele akár eper is – már kapható belőle szabadföldi, finom, hazai.

Péntek

Azért egy jó tabbouleh-ra mindig elcsábulok, nem nehéz, mert alig tíz perc alatt isteni, frissítő kuszkuszsaláta a jutalmam (bulgurból is készíthető). Citrom, friss petrezselyemzöld, koktélparadicsom és a már friss újhagyma! Egészen felpezsdít, aki nem bírja ki a húsnélküliséget, citromos-gyömbéres csirkefalatokkal manőverezhet kísérőként.

Vacsorák kevés hússal

Még több hasznos tipp hétköznapokra a Napról napra rovatban

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek