5 vacsora, ha finomat akarsz estére

Megint egy hét, amikor jó lenne isteni vacsorákkal elkápráztatni a családot, és magunkat is kényeztetnénk valami finomsággal. Idővel továbbra is szűkösen állunk, ötletünk viszont számos!

Nehezebb lenne, ha nem készültünk volna most is 5+1 tuti, kipróbált recepttel. November utolsó hetében sem maradunk éhen, ha a NoSaltyn múlik! Az alábbi receptek kicsit időigényesebbek, mint az eddigiek, de mindenképpen megérnek 15-20 perc pluszráfordítást!

Hétfő

Nyissuk a hetet valami egészen egyszerűvel, a gránátalmás chutney örömtánc az ízlelőbimbóinknak, hiperegészséges és pikk-pakk összedobható... hétfőn, mikor még nosztalgikusan él bennünk a hétvége emléke, ez egy hálás vacsorának való lesz a nap végén!

5 finomság burgonyából >>

Kedd

Jöhet a szokásos heti egy tésztavacsora? Most egy kicsit variálunk: ezúttal quiche-t választottunk, nem a hagyományos, lobogó vízben kifőzött tésztát. A recept egy személyre szól ugyan, de az adagok ízlés szerint sokszorozhatóak. Ha már estére tészta, akkor csak zöldséggel és sajtokkal tetézzük, a hús most kimarad.

Szenvedélyes, pikáns: ez a mexikói konyha >>

Szerda

A csicsóka mostoha sorsban tengődik a magyar háztartásokat illetően, pedig isteni krémleves készül belőle (többek között) és édeskés íze miatt még a válogatósabb ízlésűek is megszerethetik. Fogyókúrázóknak is! Alacsony kalóriatartalma és értékes tápanyagai miatt igen népszerű az alakjukra vigyázók körében.

Csütörtök

Mára jöhet egy gazdag ízű lencsefőzelék! Lencse általában mindig van otthon a kamrában, előző este vagy aznap reggel áztassuk be a kívánt mennyiséget egy tál vízbe, fontos, hogy jócskán lepje a folyadék a lencsét. Másnap csak leöntjük a vizet és már mehetnek is a lábosba az apró szemek főni, a sűrítést a recept hagymás rántással végzi.

A legolcsóbb téli vitaminforrás >>

Péntek

Legnépszerűbb sütireceptjeink >>

5 vacsora, ami megkönnyíti az estéidet >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk