5 vacsora, ami megkönnyíti az estéidet

Minden héten készülünk nektek vacsoramenüvel is. Sokan szeretitek ezt az új rovatot, törekszetek megvalósítani a finom és gyors vacsorák ideáját. E héten is tartsatok velünk!

A héten lesz advent első vasárnapja, nálunk ilyenkor már elkezdődik a sütési láz. Na, nem ment el az eszünk, nem kezdünk el előre készülni karácsonyra – addig még van jó egy hónapunk. A környezet, a mindenhol szaporodó karácsonyi díszek, hirdetések viszont elkerülhetetlenül ünnepi lázba hoznak és finomabbnál finomabb mézes sütikkel produkciózunk ilyenkor. A hétvégi nagy főzéseknek ennek okán most egy időre lőttek, de a hétköznapok gyorsan visszarántanak a valóságba: vacsorázni kell, receptjeink most is segítenek!

Hétfő

A húslevesből megmaradt főtt hússal soha nem tudunk mit kezdeni, mert önmagában már mégse együk meg, külön köretet meg nem akarunk főzni hozzá. Kövesd Fahéj szakácsunk receptjét, aki nem volt rest pástétomként újrahasznosítani a levesből maradt húst.

5 ketchup, amit megkóstoltunk >>

Kedd

Az első tésztaétel a héten, egyrészt, mert abból sosem elég, másrészt ezerféleképpen variálhatjuk, ezúttal egy nagy olasz klasszikust, spaghetti alla carbonarát javasolunk. Ennél egyszerűbb tésztarecept talán nincs is, a pirított bacon után jöhet a nyers tojás a forró tésztára, ami ott, azon melegében szilárdul rá a spagettinkre. Cseppet sem nagy ördöngösség, nagy élvezeti faktor!

4 tipp, mit készíts céklából >>

Szerda

A sütőtök már kérlelhetetlenül elárasztott szinte minden zöldségesstandot, mi a hosszúkás fajtáját javasoljuk ehhez a leveshez. Jó kapcsolatot ápol a fűszerekkel, ebben a receptben épp a kurkumával és borssal kerül közelebbi viszonyba, tejszínnel sűrítve, mézzel megkoronázva. A krémlevesek amúgy is a téli esték megmentői, itt az idő sütőtökkel kísérletezni, hiszen januárig biztosan tömkelegével és fillérekért juthatunk hozzá!

Csütörtök

A tonhal szerte a világban óriási kedvenc... krémektől elkezdve tésztákon át egészen salátákig mindenhez fogyasztják, a legjobb a saját levében eltett tonhal. Most egy olyan változatra esett a választásunk, ami laktatóbb, mint egy sima saláta, a legegyszerűbb receptek közül való, mégis bárki el tudja készíteni.

A legjobb dolog, ami a birssel történhet >>

Péntek

Almaszezonban filléres vitaminforrás ez a gyümölcs, tömjük is magunkat és családtagjainkat a belőle készülő sütikkel. Péntek estére egy kuglófot választottunk, nem kell aggódni, fél óra múltán az asztalon fognak gőzölögni a csodás kis sütikúpok, egyszerre mindjárt hat, hiszen kisebb formákban sütjük ki őket. Nem jár több vesződséggel, mégis változatosabb, mint a muffin.

Szüret a kamrában: elő a paradicsommal >>

További gyors recepekért kattints ide >>

Tésztás ételeket itt találsz >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek