5 nyári, citromos recept

Tudunk még újat mutatni citromból? Garantáltan felpezsdíti a repertoárodat ez az öt recept, próbáld ki őket! 

A citrom télen-nyáron állandó szereplője a konyhai repertoárnak. Azt talán nem kell már magyaráznunk, hogy kitűnő C-vitaminforrás, erősíti az immunrendszert, a takarításban is segítségünkre lehet, halványítja a bőrön megjelenő, nap okozta pigmentfoltokat. Klasszikus limonádé és tea alapanyaga, de most öt olyan receptet ajánlunk, melyek mindegyikében a citrom a domináns és nagyon érdemes őket kipróbálni!

Könnyű citromos sütemény

Nincs itt semmilyen fölösleges kör, a konyha legelemibb hozzávalóiból varázsolhatsz egyszerű, nagyon nyári, citromos sütit - nálunk nagy kedvenc!

Lemon curd

Ha már unod a megszokott sütiket és minden hétvégén fejtörést okoz, hogy milyen desszert kerüljön az asztalra, frissülj fel ezzel a lemon curddel: az angol nemzeti kenni való újszerű élményt fog okozni, főleg, ha vajjal vékonyan megalapozott kenyérszeletre rakjuk!

Citromos túrótorta -– mascarponés

A citrom és a túró vegyítése régóta bevett szokás – ezúttal mascarponéval, limoncellóval, tejszínnel. Egyszóval minden hozzá kapcsolható földi jó kerül a vajas, omlós linzeralapra. Gyors, nagyon finom, nyári desszert – aki kóstolta, kétszer vágott belőle.

Görög citromos csirke

És akkor a húsételek, mert nagyon passzol hozzájuk a citrom, és nem csak a halakhoz! Csirkével teljesen jó ötlet, nem kell sokat lacafacázni, mert tepsis étel, alufóliával lefedve a hő elvégzi a maga dolgát: hátradőlve várhatjuk a végeredményt, ami nem fog csalódást okozni.

Mézes-citromos csirke

Még egy húsos recept, igen, csirkével és citrommal, mert ez is annyira nyári, hogy mindenképpen ide kívánkozik! A finom fűszerekkel, szójaszósszal, kakukkfűvel és mézzel a citrom nagyon jó elegyet hoz össze, ha feldobnád a megszokott sült csirkét, ez lesz a legjobb választás.

Az Itt a szezon korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?