5 hiba, amit elkövethetsz krumplisaláta-készítés közben

A krumplisaláta minden ünnep során nagyon kedvelt étel. Neked mindig jól sikerül? Mutatjuk, hogy mi az, amivel esetleg elronthatod!

Majonézes, bécsi, tejfölös - a krumplisalátát mindenhogy imádjuk! Mutatjuk, mik azok a hibák, amiket elkövethetsz a burgonyasaláta-készítés során. Ha ezekre odafigyelsz, tuti hogy tökéletes ételt tálalhatsz az asztalra az ünnepek alatt:

1. Nem jó típusú krumplit vásárolsz

Nem mindegy, hogy a burgonyasalátához milyen krumplit vásárolsz. Szerencsére a boltokban található burgonyákat már osztályozzák, jelölik. Az A, B, C jelölésű burgonya alkalmas konyhai használatra, ezek közül pedig az A az, ami salátának való, mivel ez a fajta nem fő szét a vízben.

2. Forrásban lévő vízbe dobod

Sok zöldségnek nem árt meg, ha akkor dobod a vízbe, amikor forrni kezd, de a burgonya az egészen más. Sose rakd forrásban lévő vízbe a nyers krumplit, mert így a külső réteg gyorsan megfőhet, a krumpli belseje ugyanakkor kemény maradhat.

Ez is érdekelhet!

Megmutatjuk, mi a tökéletes húsvéti sonka négy titka

Hogyan is főzzük akkor? A burgonyákat tedd a fazékba, engedd fel annyi vízzel, hogy éppen elfedje, majd forrald fel a vizet. Miután a víz elkezdett forrni, vedd lejjebb a hőfokot, és lassan főzd meg a krumplikat!

3. Túl sokáig, vagy túl rövid ideig főzöd

Az előző ponthoz kapcsolódva nyilván ez is nagyon fontos. Mikor jó a burgonya? Akkor, ha egy villával átszúrva puha, de nem esik szét. A főzési idő függ a krumplik nagyságától, de általában 8-12 perc alatt készre főnek.

4. Nem ízesíted a vizet

A főzésnél nagyon fontos, hogy a víz megfelelően legyen ízesítve. Egy jó krumplisalátában a burgonya egy picit sós. Ne utólag sózd meg. A saláta összeállításakor persze nyugodtan használhatsz még sót, aszerint, hogy mennyire szereted.

5. Rosszkor kevered össze az alapanyagodat

Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kevered össze a krumplit és a többi alapanyagot. Ha ecetes salátát készítesz, akkor érdemes még melegen összekeverni a burgonyát az ecettel. A majonézes saláta esetében viszont más a helyzet. Soha nem szabad a még meleg krumplit összekeverni a majonézes alappal, mert akkor zsíros, olajos lesz az egész saláta, azt pedig sem te, se a vendégeid nem szeretnék.

Ezeket olvastad már?

via SoDelicious

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.