Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A 3 nosztalgikus innivaló, amit gyerekkorunkban inkább megettünk

Neked is ragacsos volt a szád a Limotól? Te is kanalaztad a Bedeco kakaóport? Gyerekkorunkban nemcsak az Gabi fogkrémet kóstoltuk meg, hanem az innivalókat is megettük.

A mi generációnk gyerekkorában még nem volt annyi nyalánkság, mint most, de találékonyságunknak köszönhetően mindenben fel tudtuk fedezni az édességet. Például ezekben.

Limo

Aki a rendszerváltás előtt született, jó eséllyel evett Limot. A Limo valójában egy üdítőpor volt aprócska üvegformájú műanyag tartókban, de gyerekként nem vízben oldottuk fel, hanem közvetlen a szánkba szórtuk, és megettük. A narancsos és epres por befestette a nyelvünket, a szánk és a kezük összeragadt, a tejfogak pedig némán sikoltoztak, de semmi sem állhatott imádatunk tárgya és közénk. Ha a nyáltól már eldugult az üvegcse nyílása, még nagyobb elszántsággal küzdöttünk, hogy az utolsó szemeket is magunkévá tehessük.

Ezt láttad?

TOP 10 retró menzakaja – ezeket ettük régen...és még ma is

Bedeco kakaópor

A Bedeco kakaópor bearanyozta gyerekkorunkat – alig vártuk, hogy szüleink kimenjenek a konyhából, hogy rájárhassunk a kakaóra. Természetesen ilyenkor nem tejjel elkeverve ittuk, hanem evőkanállal kanalaztuk, vagyis a maga természetes valójában fogyasztottuk. Idővel az italporból banán és eper ízekben is került a közértek polcaira, azonban a kakaósat semmi sem körözte le. Annyira szerettük ezt az instant kakaóport, hogy a reggeli tejbe nem sok jutott titkos lakmározásainknak köszönhetően.

RECEPTAJÁNLÓ:

És itt a régi reklám:

Sűrített tej

A sűrített tej ugyan nem ital, de nem maradhat ki, amikor szürreális gyerekkori gasztronómiai kalandozásainkról emlékezünk meg. Az émelyítő sűrített tej íze még gyerekként is gejl volt, mégis úgy ettük, mintha kötelező lett volna – természetesen a legnagyobb titokban. A rettentő édes kávéízesítőt szüleink a kávéjukba tették, pontosabban a szándék megvolt, de legtöbbször már csak az üres és ragacsos tubust találták a hűtőben, így kénytelenek voltak beérni a szimpla zacskós tejjel.

És ezeket láttátok?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!