4+2 recept húsvétra – haladóknak

Húsvétra általában jól bevált, az évek során kitapasztalt menüsorral készülünk – akárcsak karácsonyra. Most azonban máshogyan alakul! Böngészd végig az általunk ajánlott recepteket!

Úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a bárányhúst, újfajta kalácsot és egy répatorta-receptet is – ahogy eddig nem! Ha egyszer kipróbáltad őket, ezentúl te sem akarsz majd mást készíteni húsvétra!A bárányhúst – nem szépítjük – nem könnyű beszerezni, vagy ha mégis, azt már sokszor eleve gyanúval fogadjuk: Budapesten a Nagykörúton viszont nemrégiben nyílt egy kifejezetten bárányhúsra specializálódott üzlet, érdemes vele próbát tenni. Vidéken a piacokon legyünk szemfülesek, hátha itt-ott megpillantjuk, de a legcélszerűbb érdeklődni a henteseknél vagy előre megrendelni náluk, ha be tudják szerezni. A bárányhús egyébként nagyon egészséges, a mindent elárasztó csirkeőrülettel szemben valódi kuriózum, pedig hihetetlenül egészséges fehérjeforrás, fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott. Isteni, ízletes húsának nem nagyon lehet ellenállni. Rozmaringgal és fokhagymával készítik legtöbbször – a húsba tűzdelve tökéletesen átjárja az ételt a fűszerek aromája.

A kashmir konyha zamata >>

Próbálkozhatsz még ezen kívül zsályával, borsikafűvel és kakukkfűvel, ezek mind nagyon jól illenek a bárányhoz. Ha kapsz valahol mélyhűtöttet – kínálhatunk mellé párolt spárgát, újburgonya híján viszont marad a régi krumpli, ezt süssük héjában és így, hasábokra szelve kínáljuk mellé. A szokásos, kelt tésztás húsvéti kalácsot ezúttal spékeld meg egy kis sáfránnyal. Ha a répatortától eddig ódzkodtál, próbáld ki ezt a nagyon gazdag receptet és garantáltan egyetlen vendégednek sem marad hiányérzete vagy titkos vágya egy krémes után!

Kalácsrecepteket itt is találsz még >>

Sajnos a friss, szabadföldi paradicsomra még jó darabig várnunk kell, de hála a természetes tartósítási módszernek – aszalás –, ilyenkor is lophatunk némi napfényt az előző év terméseiből a tavaszba. A paradicsomos-bazsalikomos tekert kenyér egy kis olasz temperamentummal is felpezsdíti a konyhát, s mennyivel izgalmasabb ezt karikázni a húsvéti sonka és torma mellé! Jó étvágyat mindenkinek, aztán ne csodálkozz, ha ezek a receptek mindenki kedvenc szakácsává avatnak!

Melyik ecet mire jó? >>

Olvass még több érdekességet az Egy kis plusz rovat cikkeiben! >>

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Ezért ne vegyél soha előre reszelt sajtot

A kényelmi termékek rendszeresen átveszik az irányítást a konyhában, főleg ha nincsen kedvünk vagy időnk mindent magunk elkészíteni. Gyakran használt „mentőöv” az előre reszelt sajt is, pedig több szempontból is alulmarad a frisshez képest.

Lakos Benedek

További cikkek