4 életmódtipp, ami miatt gyönyörűek a skandináv nők

Az északi nők a természetes szépség megtestesítői, de hogyan csinálják?  

Ha a svéd, dán, vagy éppen finn nőkre gondolunk, egyből a természetesség jut róluk eszünkbe. Ellentétben például a nagyon elegáns francia és a dögös olasz nőkkel, a skandinávok nem viszik túlzásba a magukkal való foglalkozást, legalábbis látszólag, és csupán néhány egyszerű szabályt tartanak be, hogy mindenkor vonzóak legyenek.

1. Szabadban sportolnak

Az első és legfontosabb dolog, ami a természetes szépséghez hozzájárul, az a szabadban végzett testmozgás. Ettől lesz a lányok arca rózsás és friss, hiszen Skandináviában azért nem kell tőle tartani, hogy egy óra biciklizés alatt leégnének a napon.

2. Sokat gyalogolnak

Emellett az északiak nagyon sokszor járnak gyalog: nem tömegközlekedéssel, hanem szó szerint gyalog. Ez sokszor akár egyórás sétákat is jelenthet. Mi is megpróbálhatunk többet a szabadban mozogni, legalább napi egy (hosszabb) sétát iktassunk be, és már közvetlenül utána látni fogjuk a hatását az arcbőrünkön, hiszen a mozgás felpezsdíti a keringést, a friss levegő pedig csak fokozza ezt a hatást.

3. Szaunáznak

Skandináviában kulturális alapvetés a szaunázás: ez nemcsak a véredényekre van jó hatással, ami azonnal felfrissíti az (arc)bőrt, de még a megfázásokat is segít elkerülni, mivel erősíti az immunrendszert.

4. Arcápolnak

A skandináv nők hozzánk képest sokszor, és ráadásul hosszan szaunáznak, és közvetlenül miután kijönnek a száraz vagy a gőzös melegből, arcmaszkot is használnak, hiszen ilyenkor kitágulnak a pórusok, és a hatóanyagok sokkal jobban felszívónak. Ezt otthon is kipróbálhatjuk, amennyiben tíz percig gőzöljük az arcunkat egy fazék forró víz felett, majd utána kezdünk bele a bőrápolásba. A forró vízhez hozzáadhatunk kamillát, teafaolajat, vagy bármilyen aromaterápiás készítményt is, hogy még kellemesebb legyen az élmény, hiszen az ilyen rituálék olyan módon is szépítenek, hogy segítenek ellazulni, és a stressztől megszabadulni.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek