Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

3+1 reggelitipp rohanós napkezdésekre

Addig alszol, amíg csak lehet, aztán már nincs időd enni, és a gyerekeket is reggeli nélkül küldöd el az iskolába? 3+1 tipp szakértőnktől az egészségesebb reggelekért!

A késői lefekvés, a „szundi” gomb háromszori lenyomása után nem csak nyűgös, de sietősre is sikerül a reggeli készülődés. Ahol lehet, próbálunk időt nyerni.

Legkézenfekvőbb megoldás sokak számára a reggeli elhagyása: ennek eredménye, hogy sokszor nem csak mi megyünk üres gyomorral a munkahelyre, hanem gyermekeinket is így küldjük óvodába, iskolába. Köztudott pedig, hogy a jóllakottan óvodába vagy iskolába induló gyerekek koncentrálóképessége sokkal jobb, kevésbé fáradékonyak, nagyobb intenzitással teljesítenek a foglalkozásokon szemben korgó gyomrú társaikkal.

Olvasd el korábbi cikkünket a reggeli fontosságáról!:

A reggeliből ne csináljunk viccet!

Vegyünk pár lehetőséget, hogyan könnyíthetjük meg a napkezdéseinket és vehetjük rá a gyerkőcöt az étkezésre!

1. Készüljünk előre!

Előző este gondoljuk át, mit szeretnénk az asztalra tenni, esetleg már előre el is készíthetünk pár dolgot: a zöldségeket felszeletelhetjük, a sonkakrémet kikeverhetjük, megfőzhetjük a tojást, vagy akár süthetünk előre édes- vagy sós muffint, kekszeket.

2. Ne bonyolítsuk túl!

Ha nagyon sietős az indulás, ne bonyolítsuk túl az étkezést: egy szelet pirítós sonkával, nagy pohár tejjel és almával is teljes értékű reggelit ad. És bár a leggyorsabb megoldásnak a bolti édesség, tejdesszert, túró rudi tűnik – lehetőleg ne ezzel indítsuk a gyerekek napját!

3. Mutassunk jó példát!

Sokszor a reggeli falatok elleni makacskodása a gyereknek értékes perceket visz el. Üljünk le mi is vele együtt, s míg kanalazzuk a müzlit, beszélgessünk: kinek mi várható a napra, mikorra ér haza stb.

+1. Csináljuk örömmel!

A teljes értékű gabonát, fehérjét és nyers zöldséget vagy gyümölcsöt tartalmazó reggeli – akár még vidám és játékos tálalással is színesítve – nem csak kiegyensúlyozottságot és jobb teljesítményt eredményez, hanem derűs hangulatú reggeli indítást is ígér, ami kétségtelenül meghatározza a nap további menetét. Egy kis plusz odafigyelés magunk és gyermekeink érdekében is!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!