3 extra zöldségkrém + 3 tipp, hogy a kencéd a legfinomabb legyen

Van élet a vajas kenyéren túl is, nem is akármilyen! Ha már te is unod a hagyományos szendvicseket, próbálj ki egy zöldségkrémes pirítóst inkább!  

Hogy miért jók a zöldségkrémek?

- olcsók és gyorsan elkészíthetőek- tökéletesek maradékfelhasználásra- millióféleképpen használhatók- egyszerűen megoldják a napi 5 adag zöldség bevitelét

Bevallom, én extrém eset vagyok, ha zöldségkrémekről van szó. Gyakorlatilag bármit összeturmixolhatsz nekem, én megeszem. Ettől függetlenül azért nem állítom, hogy pár krém nem sokkal jobb, mint a többi. Pont ezért van pár apró aranyszabály, amit nem rossz betartani.

Így készíts csicseriborsó helyett babból hummuszt:

1. Tényleg bármiből készülhet

Válassz bármilyen zöldséget alapnak, itt tényleg nincs rossz választás. Paradicsom, hagyma, paprika, brokkoli, borsó, bab-, és lencsefélék, gomba, répa, avokádó, cukkini…felsorolhatnám az összes zöldséget. Döntsd el, hogy szereted őket - főzve, sütve, grillezve, nyersen? Pont úgy fogod imádni a krémben is.

2. Így lesz krémes

Ha már zöldségkrémnek hívják, legyen krémes. A babfélékkel könnyű a dolgunk, egy jó robot- vagy turmixgép extra krémesre darálja őket, viszont más zöldségeknek jól jön egy kis extra segítség. Egy adag olajjal, egy marék beáztatott mag- vagy diófélével, egy kis avokádóval vagy egy kevés zöldségalaplével könnyen selymessé varázsolhatjuk a krémünket.

Csodás paprikakrém egy kis balzsamecettel és dióval:

3. Ízesítsd

Ízesítsd a krémedet bátran. Ha szereted a csípőset, nyugodtan adj hozzá egy adagot a kedvenc csípős fűszeredből, mehet bele chili, római kömény, curry is, sőt, a zöldfűszerek is mindig finomak, de kipróbálhatsz valami egzotikus fűszerkombinációt is. Egy löket ecet vagy citromlé is jót tesz a zöldségeknek.

Ha kész a krémed, nincs más dolgod, mint egyből kiskanállal enni, de persze kenheted kenyérre, pirítósra vagy tortillába is. Vagy használhatod őket mártogatósnak, salátaöntetnek, sőt, még tésztaszószként is.

Az avokádó mellé zöldborsót is csempészhetsz a krémedbe:

Ezt láttad az ízHUSZÁR-on?

Jobb, mint egy paradicsomos tészta: hummuszos spagetti spárgával

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...