3 ételszállító, akiket szeretünk

Keresed a tökéletes helyet, ahonnan ebédet rendelhetsz? Ha nincs időd főzni, viszont éhes vagy, ajánljuk a NoSalty aktuális kedvenc házhoz szállítóit!

Annak ellenére, hogy a szerkesztőségben valamilyen formában mindenkinek szenvedélye a főzés, sokszor kényszerülünk ebédet rendelni - sajnos a megfelelő házhoz szállító megtalálása közel sem olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Ezerötszáz forintos keretből próbálunk gazdálkodni fejenként, és most megosztjuk veletek, melyik az a 3 ételszállító, akikben eddig talán még egyszer sem csalódtunk.

Apresto

Olaszos, fúziós konyha, isteni tésztákkal, melyeket házilag készítenek, ilyen az Apresto. Friss alapanyagok, bőséges adagok és az eddig kóstoltak közül talán az egyetlen szállítós saláta kapható itt, amit igazán finomnak találtunk. A pizza vékony tésztás, finom, kedvenceink a már említett saláták mellett a spenótos-lazacos pappardelle, a ház gnoccija és a vargányás-spenótos pappardelle.

Kisparázs

Már évekkel ezelőtti indulásakor is hatalmas lelkesedés övezte a thai étkezdét, a Kisparázst- a Király utcában, a Kazinczyban, és a Jókai utcában is megtalálhatóak aktuálisan. Ár-érték arányban a legkiemelkedőbbek, a szerkesztőség egyik tagja a B12-es kódú jázmin rizses, kókusztejes, zöldséges-húsos currypasztás csoda megszállottja, de akadnak hódolói a leveseknek és a B7-nek is.

Pándzsáb Tandori Indiai Vendéglő

Nagyon kerestünk egy árban is elfogadható, ugyanakkor kellően autentikus indiai éttermet, hiszen rajongunk az egzotikus ízekért - így jött képbe a Pándzsáb. A vajas csirke, a csirke byriani, a tikka massala, valamint a kadai paneer vega elképesztően gazdag ízvilága mind-mind befutók a NoSaltynál basmati rizs vagy frissen sült fokhagymás naan kíséretében!

Hirdetés
Hirdetés

Támogatott tartalom

Őszi feltöltődés a büki termálvíz erejével

Az ősz az év gyönyörű időszaka arra, hogy élvezd a természet változó színeit, a napsütést és a már hűvös szellő simogatását. Ezekben a hónapokban érdemes felkészíteni a szervezetedet a téli hónapokra, hogy ne döntsenek le a betegségek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Négycsillagos disznóság – vigyázat, nagyon éhes leszel!

A disznóvágás sokak fejében – különösen a mai városi ember számára – egy távoli, elfeledett népszokásként él, amit elsősorban a zord téli hajnalokkal és a kemény fizikai munkával kötünk össze. Ez a felületes asszociáció azonban korántsem adja vissza sem a disznóvágás lényegét, sem azokat a hagyományokat melyek hozzá kapcsolódnak. A disznótor persze alapvetően az élelem feldolgozásáról szólt, de egyben a közösségről, az összetartásról is, hiszen igazi társadalmi esemény volt a korabeli vidéken. A faluban szinte minden háznál tartottak sertést, amelyet gyakorta télen vágtak le és így bespájzoltak a családnak következő időszakra. A disznóvágás bizony kemény munka, de a család minden tagja kivette belőle a részét, így igazi közösségi élmény is volt egyben.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!