Ezek a konyhai trendek tarolnak majd 2021-ben

Állítólag nagy meglepetésekben lesz részünk a következő évben, ami a konyhai trendeket illeti. Hoztunk egy kis előzetest, amiben az Instagram volt a segítségünkre.

A Wren Kitchens nemrégiben készült tanulmánya szerint a 2021-es konyhai trendek kirobbanóan jók lesznek.

Több mint 500 000 amerikai bejegyzés elemzése után az amerikai Wren Kitchens megállapította, hogy az erős szögekkel és vonalakkal rendelkező modern stílusú konyhák az Instagram-felhasználók körében az idei évben a legnépszerűbbek, vagyis nagy valószínűséggel a következő évben is a kedvencek lesznek.

,,Az egyszerű és letisztult kialakítású, modern vonalat a konyhákban 2020-ban a leginkább „szerethető” stílusnak találták a felhasználók, 44 458 bejegyzéssel."

A konyhai színösszeállításokról a Wren Kitchens kutatása azt szűrte le, hogy a fehér a legnépszerűbb választás 48 753 címkézett bejegyzéssel, a fekete pedig közvetlenül követi 27 528-cal. Nem csoda, hiszen mindkét szín együtt jár a modern, monokróm esztétikával.

Ha a #ModernKitchen szóval keresünk az egyik legnépszerűbb online platformon, az Instagramon, a hírfolyam azonnal megtelik fekete-fehér áramvonalas konyhákkal. De az ezüst tónusú fém bútorok, a fa, a és a cserép textúrájának keveréke és a márványos felületek is mind erősek a trendekben – és ez nagy valószínűséggel 2021-ben sem lesz másképp.

A Wren Kitchens szerint a második helyen a vidéki, parasztház stílusú konyhák szerepelnek, ezt az előkelő helyezést a maga a 20 364 címkézett bejegyzésével sikerült elérnie ennek a típusú trendnek.

Ez az a stílus, ami általában hagyományosabb, rusztikusabb kinézetű kiegészítőket, szekrényeket és készülékeket tartalmaz. Gyakorlatilag a modern konyha ellentéte.  

Hozzád melyik stílus áll közelebb? A modern, letisztult vagy inkább a vidéki, vintage? Bármelyik is legyen a befutó, az előrejelzések szerint a gránit munkalapok egyeduralma 2021-ben megkopik. Hogy pontosan mi lép a helyébe, egyelőre homály fedi.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Forrásunk volt.

(címlapfotó: Unsplash)

Címlapról ajánljuk

További cikkek