20 szuper gyors és egyszerű zabkeksz

Készíts zabpelyhes cookie-t a gyerekekkel: néhány alapanyagot összekevertek, kiporciózzátok tepsibe, és irány a sütő. A maradék (már ha marad) pedig mehet a tízórais dobozba!

Még több tízórait itt találsz!

  1. 1.

    Zabpelyhes keksz A konyha világától

  2. 2.

    Egészséges csokis-mogyoróvajas keksz

  3. 3.

    Chia magos-banános zabkeksz

  4. 4.

    Áfonyás-csokis keksz cam22 konyhájából

  5. 5.

    Mazsola orra

  6. 6.

    Zabkeksz aszalt gyümölcsökkel levendulával

  7. 7.

    Zabpelyhes cookie Glaser konyhájából

  8. 8.

    Zabpelyhes csokis keksz

  9. 9.

    Diétás szezámmagos-zabpelyhes keksz

  10. 10.

    Zabpehely kekszek TraRitától

  11. 11.

    Banános zab cookie

  12. 12.

    Ananászos zabpelyhes cookie

  13. 13.

    Zabkeksz málnapürével

  14. 14.

    Zabpelyhes keksz Gwenditündér konyhájából

  15. 15.

    Banános zabkeksz

  16. 16.

    Kókuszos zabpelyhes rozskeksz

  17. 17.

    Csokis-zabpelyhes keksz

  18. 18.

    Jó reggelt keksz házilag

  19. 19.

    Csokis-zabpelyhes keksz cam konyhájából

  20. 20.

    Vörösáfonyás-zabpelyhes cookie

Címlapról ajánljuk

Drasztikus kenyér- és marhahúsdrágulásra számíthatunk

Az idei búzatermés mindössze egyharmada lett étkezési minőségű, ezért szinte biztos a kenyér és búzaliszt drágulása. Ha mindez nem lenne elég, akkor a marhahúskedvelők is szomorúan ingathatják a fejüket, mert a tavalyihoz képest 70 százalékkal nőtt a vágómarha termelői ára.

Nosalty

A bodza második áldása – Így használd a bogyót, ami...

Szegényebb időkben mindig szomorú állapotba kerül az étkezés. Még akkor is, ha a legtöbb magyar háztartásnak ez maradt a „luxus” (értsd: lassan minden másról lemondtunk, a SZÉP-kártyából is előbb lesz párizsi felvágott, mint párizsi utazás), sokan nem tudnak már az alapoknál többre költeni. Lisztből, olajból és cukorból pedig ritkán sülnek ki különleges, elegáns, neadjisten ünnepi finomságok. Mit tehetünk ilyenkor? A siránkozás helyett érdemes példát venni nagyanyáinkról és az ő nagyanyáikról, akik szűkös időkben a kamrát a természet adta ingyen kincsekkel próbálták valamennyire feltölteni. Ismerjük meg ezeket, tanuljunk együtt a begyűjtésükről, pozitív hatásaikról, felhasználásukról, vigyünk valami különlegeset a konyhánkba és az életünkbe úgy, hogy közben egy fillért sem adunk ki az ízes, laktató, egészséges hozzávalókért.

Lakos Benedek

További cikkek