Erre a 10 dologra képes a mosogatószer!

Nemcsak ételmaradékos edényt, hanem padlót vagy ékszert is súrolhatsz a mosogatószereddel! 10 tipp következik.

Mosogatószer feltehetően minden családnál megtalálható - mosogatógéptől függetlenül. Viszont az edénytisztításon kívül használtad valaha bármi másra? Kétlem. Kreatív és ötletes háziasszonyok viszont rájöttek, mire jó még, hála viszonylag kíméletes, mégis erős tisztítóerejének.

1. Olajpötty az ingen

Ha rácsöppent a salátaöntet vagy bármi olajos a felsőnkre, picit vizezzük be, és dörzsöljük meg egy kevés mosogatószerrel – ugyanez az ingek koszos nyakrészénél, sőt, finomabb, normál mosószerre kényes anyagoknál is működik.

2. Padlótisztítás

A melegvizes vödörhöz tegyél pár kanálnyi mosogatószert – szuperül tisztít, bár fafelületeknél nem ajánlott, megvetemedhet tőle az anyag.

3. Kerti bútorokhoz is kiváló

Vizes rongy és mosószer. Ezzel súrold le a téli koszt a székekről, asztalokról!

Ezt is olvasd el!

Erre is jó a szódabikarbóna!

4. Ékszerekhez

Keverj el mosogatószert némi szódával, áztasd bele a megtisztítandó ékszert - a buborékok segítik kihozni a szennyeződést. Használj a dörzsöléshez fogkefét!

5.Hajkefékhez, fésűkhöz

Feloldhatod a lerakódott zsírt és koszt, ha beáztatod a hajkefédet mosószeres meleg vízbe.

6. Kímélő mosószer helyett

Ha kifogytál a kézimosószerből, használj a kényes ruhákhoz mosogatószert!

7. Légyölő

Önts egy tálba ecetet, bele pár csepp mosogatószert - utóbbi kiül az ecet felszínére, a muslincák, legyek pedig odagyűlnek az ecetszagra, majd elhaláloznak. (Szegények.)

8. Szőnyegtisztítás

Kiszedheted a foltot a szőnyegből, ha melegvizes mosogatószerrel megdörzsölgeted, végül pedig hideggel átmosod.

9. Konyhabútorok

Mosd le a sütés-főzés során zsírossá vált bútorokat a konyhában mosogatószerrel és szivaccsal! Nem kell külön újabb és újabb vegyszer minden felületre, hidd el!

10. Beton

Betonon is működik ám - önts a ráömlött foltra szódabikarbónát és rá mosogatószert, műanyag kefével dörzsölgesd át, és hagyd így pár órát!Ha szükséges, ismételd.

(via goodhousekeeping)

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?