8 szobanövény, ami a legsötétebb sarokban is él és virul

Ha sötét lakásban élsz/éltek, de imádod a növényeket magad körül, ezeket válaszd - ők csípik azt is, ha fény nélkül kell éldegélniük.

Ha imádod, ha buja zöld vesz körbe otthon, viszont nem sok fény hatol be lakásodba, ezeket a szobanövényeket válaszd, ha jót akarsz nekik is és magadnak is - csodásak, és tényleg jó tudni, hogy ők is léteznek, akár ragyogó fény nélkül is. Fénytelenek, figyelem!

1. Gyompálma/Mexikói bambuszpálma

A bambuszpálma (Chamaedorea elegans) vagy gyompálma nagyméretű pálmafaj, akár a 3 méteres magasságot is elérheti. Hely tehát kell neki, de fény és huzat kevésbé. Utóbbit nem szereti.

Gyompálma

2. Japán cikász -Cycas revoluta

A földtörténet legősibb növényei közé tartozó pálmafále. Kimondottan igénytelen növény, télen alig kell öntözni. A meleg és a fűtésből származó száraz levegő nem jelent gondot a cikásznak, ellenben fontos, hogy egész évben időnként permetezni kell vízzel.

Japán cikász

3. Rákvirág -Aglaonema

Indonézia trópusi erdeiből származik, jól érzi magát bármely nappaliban, jól tűri a számára nem kimondottan ideális feltételeket is. A lakás sötétebb zugaiban is eléldegél, de fontos tudni, hogy minél mintásabbak a levelei, annál igényesebb!

Ezt láttad?

11 növény, ami úgy hat rád, mint egy antidepresszáns

Rákvirág

4. Kukoricalevél

Leveli lassan nőnek és sokáig élnek. Nyáron árnyékos helyen a szabadban is tartható, de ha napos helyre tesszük, rövidebb leveleket hoz.

Kukoricalevél

5. Hegyescsúcsú futóka

Szinte minden háztartásban látható, nagyon jól tűri a zordabb szobakörülményeket is: Kintre nem ajánlott ültetni, mert megfojthatja a többi növényt, de bent szépen felfut bárhova.

Futóka

6. Buzogányvirág - Diffenbachia

A buzogányvirág Magyarországon régóta kedvelt szobanövény nagyméretű, mintás levelekkel. A levelek mintázata rendkívül változatos az adott fajtától függően, bár sötét helyen kifakulhatnak. Minden része mérgező hatású, olyan helyet keressünk számára, ahol kisgyerek vagy háziállat nem férhet hozzá.

Diffenbachia (Buzogányvirág)

7. Sárkányfa (dracaena)

Közvetlen napfénytől védett helyre tegyük. Szobahőmérsékleten érzi legjobban magát, 20-20 fok között. A csíkos levelű változatnál sötétebb helyeken előfordulhat, hogy „elveszíti” a csíkjait, vagyis visszazöldülnek a levelei. Hetente egyszer öntözzük, földjét ne hagyjuk kiszáradni.

Sárkányfa

8. Zöldike (Csokrosinda)

Igénytelen, gyorsan szaporítható, jól mutat, és egyáltalán nem ragaszkodik a direkt fényhez.

Zöldike

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek