Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

19 meglepő tárgy, amit MOSOGATÓGÉPBEN tisztíthatsz a legjobban

Tudtad, hogy a mosogatógéped nem csak az edények, poharak és evőeszközök tisztítására alkalmas? Most mutatunk 19 tárgyat, amit nyugodt szívvel moshatsz a mosogatógépben.

Azt már tudjuk, mik azok a tárgyak, amiket semmiképpen nem érdemes a mosogatógépben mosni: ilyenek a fából készült vágódeszkák és főzéshez használt fakanalak, az éles kések, a rézből készült tálak és lábosok valamint az öntöttvas edények. Arról viszont még kevés szó esett, mik azok az egyéb tárgyak, amelyeket nyugodt szívvel rakhatunk a mosogatógépbe. Most ilyeneket mutatunk nektek! 

A konyhából... 

A szagelszívó szűrőjét nyugodtan moshatod a mosogatógépben, csak úgy, mint a mikró üvegtárcsáját. Ezek az eszközök sokszor nagyon koszosak és ragadósak tudnak lenni, néha még az igazán makacs szennyeződésekre írt tisztítószerek sem tudnak megbirkózni a feladattal. Erre a jó a mosogatógépekben használt kapszula és a forró víz, amely egy mosás alatt csillogóvá varázsolja a sokszor elhanyagolt konyhai eszközöket. 

a konyhai szivacsokat és keféket is bátran bedobhatod a mosogatógépbe fertőtlenítés céljából, így a tisztító eszközeid biztonságosabbak lesznek, és még sokáig használhatod őket. 

A fürdőszobából 

Ebben a helyiségben rengeteg olyan eszköz található, amelyek remekül tisztulnak a mosogatógépben. Kezdjük rögtön a fogkefével, amit különösen betegségek után érdemes lefertőtleníteni, a mosogatógép legmelegebb fokozatán pedig tökéletesen tisztítható! A szappantartók (legyen folyékony, adagolós vagy akár csak szappantartótálca) és a fogkefetartók valóságos baktériumfészkek lehetnek, akár havi rendszerességgel is érdemes őket forró, mosogatógépes zuhany alá tenni. 

A különböző fürdőszobai csúszásgátlók szintén baktériumtenyészetté tudnak válni a nedves, nyirkos közegben, így ezeket a kiegészítőket szintén érdemes közepes hőfokon a mosogatógépben mosni. A kitisztított kiegészítőket hagyd teljesen megszáradni, csak ezután vidd őket vissza a fürdőszobába. A fürdőszivacsokat vagy például a sarokreszelőt ugyanúgy moshatod mosogatógépben, mint például a kisgyerekek fürdőszobai játékait, ezeket természetesen nem a koszos edényekkel együtt, hanem külön ajánlott tisztítani. 

Szépségápolás

A sminkecseteket, szivacsokat, fésűket és hajkeféket, manikűrhöz és pedikűrhöz használt ollókat, reszelőket szintén moshatjuk a mosogatógépben (az evőeszköztartókba bőven lehet pakolni), arra azonban figyelj, hogy fából készült tárgyak ne kerüljenek be a gépbe, ezeket ugyanis könnyen tönkreteheti a forró víz és az erősebb vegyszer.

Játékok

A gyerekek és a háziállatok műanyagból illetve gumiból készült játékait szintén tisztíthatod a mosogatógépben, itt viszont ügyeljünk a méretekre: ha kisebb játékokról (például építőkockákról) van szó, akkor érdemes egy nagyobb műanyagdobozba rakni az elemeket, így biztosan nem tűnik el egyetlen játék sem. 

Kültéri eszközök, kerti szerszámok

Az olyan kisebb kertészeti eszközöket, mint az ültetőlapátot, a kerti szerszámkészletet (villa, kis gereblye, gyomtalanító) szintén moshatod a mosogatógépben, csak úgy mint a virágtartóládákat, kaspókat is. Ha olyan gumicsizmád van, amelyen nincsen ragasztott illesztés, azt is nyugodtan beteheted a mosogatógép aljára, a talpát, különösen, ha sok sár ragadt bele, érdemes kicsit leverni róla tisztítás előtt. 

Nem mellesleg akár a nyári gumipapucsokat, iskolai tornacipőket is moshatod a mosogatógépben, sőt, az autó dísztárcsái is fényesen csillognak majd, ha gépben tisztítod őket. 

Ez is érdekelhet: 

via The Spruce

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!