Így használd helyesen a mosogatógéped!

A mosogatógép gyakorlatilag minden háztartás egyik főszereplője. Napi használatban van, de helyesen is működteted? Segítünk!

Mosogatógép nélkül lassan el sem tudjuk képzelni az életünket, hiszen óriási terhet vesz le a vállunkról, és ami a legfontosabb, hogy időt spórol nekünk. Többek között ezért sem árt, ha egy picit figyelünk rá!

Elöblíted az edényeket, mielőtt beteszed a gépbe? Ne tedd!

Legalábbis az Apartment Therapy szakemberei szerint nem szükséges elöblíteni a piszkos edényeket, mielőtt betesszük őket a gépbe, mivel a mosószer sokkal jobban megtapad, és ezáltal eredményesebb hatást fejt ki az olyan eszközön, ami piszkos. Ki erre, ki arra esküszik. Te melyik tábort erősíted?

A mosogatógépnek is jár a törődés

Mivel napi használatban van, a mosogatógépünk is igényel némi figyelmet. Ne felejtsük el rendbe tenni legalább évente kétszer! Vannak szuper házimódszerek is, ecettel és szódabikarbónával például könnyedén tisztán tarthatod a háztartási géped.

Légy tudatos!

Ha a gép csak félig van tele piszkos edényekkel, ne indítsd el, várd meg mindenképp, amíg megtelik a gép. Te is csak akkor indítod el, ha már telepakoltad?

Nézd meg, mi mehet a mosogatógépbe és mi nem!

Sok olyan kés és konyhai eszköz van, amit lehet mosogatógépben is mosni. A szakemberek mégis azt javasolják, hogy a késeket mossuk el mi magunk, így elkerülhető, hogy gyorsan megkopjanak a konyhai eszközök.

Ne feledd!

A mosogatógépbe nyugodtan beteheted például a hűtő kisebb rekeszeit is. Ne szorítkozz csak a konyhai eszközökre, használd ki a mosogatógéped áldásos hatását más eszközök tisztítására is.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: iStock

via

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...