8 hiba, amit elkövethetsz, ha mosogatógépet használsz

Egyre több családban található mosogatógép - előnyei vitathatatlanok. Tény viszont, hogy több hibát is véthetsz használatakor, ezeket mutatjuk! (x)

Jöjjön 8 jellemző hiba, amit elkövethetsz mosogatógép használatakor:

1. Előre öblítesz

Ne csinálj magadnak plusz munkát - arra van a mosogatógép, hogy neked ne kelljen előtte mosogatnod. Csak a nagyobb ételmaradékoktól válj meg. Hagyd meg az értékes vizet és munkát a gépnek.

2. Minden egy irányba néz

Ne nézzen minden edény egy irányba bepakoláskor - a víz sugarának iránya is fontos, szóval egymással szembe is rakosgasd az edényeket.

Így pakolj a gépedbe!

3. A nagy edényeket középre halmozod

A nagyobb edényeket, lábosokat, keverőtálakat NE középre rakd, mert blokkolhatják a vízsugarat, hanem a szélére és alulra, lefelé fordítva, ahol a legforróbb a víz.

4. Az evőeszközöket túlzsúfolod

Ha túlzsúfolod az evőeszközöket a tartóban, a kések és villák fogazatai között nehezebb lesz a megfelelő tisztítás. Arra is figyelj, hogy ha lehet, a villák ne lefele fordított fejjel álljanak.

5. Nem megfelelő szögben pakolsz

A poharakat, bögréket, öblös tálakat ne csak szimplán lefelé fordítva, hanem lejtősen, döntve pakold a gépbe, hogy érje őket a vízsugár alulról, és helyet is spórolj.

6. Az ételhordókat alulra rakod

A legtöbb mosogatógépben alul van a fűtőszál, így ott a legmelegebb a víz is, ezért a műanyag edényeket ajánlatos felülre rakni, mert lent megolvadhatnak, eldeformálódhatnak.

+ tipp: mind a fa, mind a műanyag vágódeszka elgörbülhet a gépben. A fa edényeket amúgy is inkább kézzel mosd.

Ha megvannak az alap tisztítószereid, könnyebb a főzés utáni nagytakarítás a konyhában!

7. Nem ellenőrzöd a szórókarokat, a tablettatartó fedelét

A gép elindítása előtt érdemes megnézni, hogy a szórókarok apró lukai nem tömődtek-e el (például citrommaggal, keményebb ételmaradékkal), illetve hogy a kapszulatartó kis fedele megfelelően nyílik-e.

8. Nem használsz öblítőszert a foltok ellen

Használj mosogatópéphez való öblítőszert - gyorsítja a szárítási folyamatot azáltal, hogy minimálisra csökkenti a foltok képződését az edényeken és a mosogatógép belsejében.

Ismerd meg az új Sunlight márkát, amely az edényekről és a mosogatógépedről is egyaránt gondoskodik! “

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek