Tudtad, hogy főzhetsz a mosogatógépben???

És megint valami, amire soha életemben nem gondoltam volna. Ebédfőzés a mosogatógépben, miközben az éppen mosogatja a koszos edényeket. Hogy kérem micsoda??

Az alábbi videó (sajnos) a divatot követi - ez most konkrétan trendi! Igaz, a műsorvezető leányzó infantilis örvendezése is bizonyítja, hogy ez nem teljesen normális. A lényeg, hogy kitalálták, hogy ha mosogatógépbe pakoljuk SZIGORÚAN szuperül lezárt befőttesüvegben a megfőzendő ételt, akkor az úgy működik, mint a SOUS-VIDE technika.

A SOUS-VIDE eljárás lényege, hogy úgy őrizzük meg az ételek zamatát, hogy a fűszerekkel együtt vákuumfóliába zárt húsokat, halakat, zöldségeket igen alacsony hőmérsékleten nagyon hosszú ideig sütjük, a hőmérséklet pedig végig egyetlen fokot sem változik.

A videó fogásai:

1. Garnélás üveg

6 db garnélarák

kb. 1,5 dl fehérbor

0,5 ek vaj, só, bors, fokhagyma

2. Ceruzababos üveg

Nagy marék ceruzabab

2,5 dl víz

magos mustár, só, bors

3. Citromos kuszkuszos üveg

2,5 dl (bögre) kuszkusz

3,4 bögre csirkealaplé

kevés citromlé

Ez is érdekes ám!

5 hely, ahol tilos mosogatószert használni!

4. Kompótos üveg

1,4 bögre víz

1 bögre puhább gyümölcs (főleg a bogyósak, málna, eper, áfonya stb.)

reszelt citromhéj

csipet őrölt fahéj

némi juharszirup vagy más édesítő

Mehetnek a mosogatógép felső szintjére, közben mosogathatod a koszos edényeidet is, mert a jól zárható üvegnek hála nem fog belemenni a mosogatószer!

Mit gondoltok? Az étel állítólag isteni finom lett...

Ez is érdekelhet!

10 praktikus ötlet, amit érdemes átgondolnod a konyhád átszervezésekor - és ne gondolj nagy dolgokra!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek