Ez a 7 dolgod a legmocskosabb!

Vannak dolgok a lakásban, amelyekre nem fordítunk kellő figyelmet. Tárgyak, melyek sokkal jobban koszolódnak, és jóval több bacit gyűjtenek magukba, mint gondolnánk.

Ezek a rettentő mocskos tárgyak ott vannak a házban, a lakásban, a szekrényben, és várják a gyakrabban történő cserét és frissítést, mint ahogy megszokták tőled - mert nem mindent kell az utolsó leheletéig használnunk!

1. Fogkefe

MAX. 3-4 havonta cseréljük, de inkább sűrűbben (erről többek közt az amerikai fogászok szövetsége is így nyilatkozik). Mosás után alaposan öblítsük ki a fejet forró vízzel, és hagyjuk levegőn megszáradni. Ne tartsunk rajta fogkefevédőt minden nap, mert a pici, zárt, nedves térben elszaporodnak a bacik!

2. Alvópárna

18-24 hónap. Na jó, ha ez túlzás, vegyél olyat, ami a mosást lehetővé teszi! Ez majd kiszedi belőlük a poratkákat, az elhalt hámszövetet, a bacikat, kórokozókat. Mert nem kevés embernek folyik például a nyála alvás közben, ez van. Ja, és tedd ki a szabad levegőre szellőzni, amennyit csak tudod!

3. Sminkcucc

Az ételekkel ellentétben a sminkfelszerelésen NEM kötelező feltüntetni a lejáratot. Ezért légy te résen! Ha fura szaga van az alapozónak, vagy ha 1 évnél régebbi a szemspirálod vagy a rúzsod, nem igazán tanácsos őket felhasználni! Ugyanitt: mosd az arcoddal, szemeddel érintkező szivacsokat, ecseteket rendszeresen!

4. Konyhaszivacs

Állítólag 200ezerszer is koszosabb lehet, mint a WC-ülőkéd. Ami fontos: gyakran cseréld, legjobb pár hetente, használat után jól öblítsd ki, dobd be a mosogatógépbe, majd még nedvesen tedd fél percre a mikróba szárítani.Vagy térj át a mosogatókefékre: könnyebb tisztítani és szárítani őket.

5. Tupperware/Műanyag ételhordó

Kerüljük el, cseréljük le a PC (polikarbonát) jelzésű műanyag dobozokat, hiszen ezekben biszfenol-A lehet, ami összefüggésbe hozható szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, szaporodási rendellenességekkel, cukorbetegségekkel, de az állatkísérletek szerint növeli a daganatos betegségek, a hormonális és idegrendszeri zavarok, az elhízás és a meddőség kockázat! A PP (polipropilén) dobozok azonban nem tartalmaznak biszfenol-A-t, ezért ilyen szempontból nem kockázatosak.Inkább ne mikrózzunk ételhordókban, az a biztos!

6. WC-kefe

Attól még, mert „úgyis egyből koszos lesz”, és „úgyis csak a „WC-ben használjuk”, még érdemes cserélni kb. félévente, mert egy merő bacitenyészet az egész, fogantyústul-keféstül, és a kórokozók a WC-n belül bárhol elterjedhetnek, ahova leülsz. Gondolj bele, általában kézmosás előtt markolod meg…ugye?

7. Futócipő

Sajnos hiába néz ki még mindig szuperül a futócipőd, amit egy jó ideje nyűsz már a futópályán, kb.1000 km-erenként azt tanácsolják, érdemes leváltanod, mert hajlamosít a sérülésekre.

(via popsugar)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

Aprósütemények karácsonyra

Karácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!