Ez a 7 dolgod a legmocskosabb!

Vannak dolgok a lakásban, amelyekre nem fordítunk kellő figyelmet. Tárgyak, melyek sokkal jobban koszolódnak, és jóval több bacit gyűjtenek magukba, mint gondolnánk.

Ezek a rettentő mocskos tárgyak ott vannak a házban, a lakásban, a szekrényben, és várják a gyakrabban történő cserét és frissítést, mint ahogy megszokták tőled - mert nem mindent kell az utolsó leheletéig használnunk!

1. Fogkefe

MAX. 3-4 havonta cseréljük, de inkább sűrűbben (erről többek közt az amerikai fogászok szövetsége is így nyilatkozik). Mosás után alaposan öblítsük ki a fejet forró vízzel, és hagyjuk levegőn megszáradni. Ne tartsunk rajta fogkefevédőt minden nap, mert a pici, zárt, nedves térben elszaporodnak a bacik!

2. Alvópárna

18-24 hónap. Na jó, ha ez túlzás, vegyél olyat, ami a mosást lehetővé teszi! Ez majd kiszedi belőlük a poratkákat, az elhalt hámszövetet, a bacikat, kórokozókat. Mert nem kevés embernek folyik például a nyála alvás közben, ez van. Ja, és tedd ki a szabad levegőre szellőzni, amennyit csak tudod!

3. Sminkcucc

Az ételekkel ellentétben a sminkfelszerelésen NEM kötelező feltüntetni a lejáratot. Ezért légy te résen! Ha fura szaga van az alapozónak, vagy ha 1 évnél régebbi a szemspirálod vagy a rúzsod, nem igazán tanácsos őket felhasználni! Ugyanitt: mosd az arcoddal, szemeddel érintkező szivacsokat, ecseteket rendszeresen!

4. Konyhaszivacs

Állítólag 200ezerszer is koszosabb lehet, mint a WC-ülőkéd. Ami fontos: gyakran cseréld, legjobb pár hetente, használat után jól öblítsd ki, dobd be a mosogatógépbe, majd még nedvesen tedd fél percre a mikróba szárítani.Vagy térj át a mosogatókefékre: könnyebb tisztítani és szárítani őket.

5. Tupperware/Műanyag ételhordó

Kerüljük el, cseréljük le a PC (polikarbonát) jelzésű műanyag dobozokat, hiszen ezekben biszfenol-A lehet, ami összefüggésbe hozható szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, szaporodási rendellenességekkel, cukorbetegségekkel, de az állatkísérletek szerint növeli a daganatos betegségek, a hormonális és idegrendszeri zavarok, az elhízás és a meddőség kockázat! A PP (polipropilén) dobozok azonban nem tartalmaznak biszfenol-A-t, ezért ilyen szempontból nem kockázatosak.Inkább ne mikrózzunk ételhordókban, az a biztos!

6. WC-kefe

Attól még, mert „úgyis egyből koszos lesz”, és „úgyis csak a „WC-ben használjuk”, még érdemes cserélni kb. félévente, mert egy merő bacitenyészet az egész, fogantyústul-keféstül, és a kórokozók a WC-n belül bárhol elterjedhetnek, ahova leülsz. Gondolj bele, általában kézmosás előtt markolod meg…ugye?

7. Futócipő

Sajnos hiába néz ki még mindig szuperül a futócipőd, amit egy jó ideje nyűsz már a futópályán, kb.1000 km-erenként azt tanácsolják, érdemes leváltanod, mert hajlamosít a sérülésekre.

(via popsugar)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.