17 luxusvacsi Bálint-napra - ezzel villants!

Bálint-nap a szerelmeseké. Ne paprikáskrumplival mutassuk ki, mit érzünk (persze ezzel sincs gond, ha ez a kedvenc), de azért nem árt, ha ilyenkor villantunk valamit.

Aki komolyan veszi, hogy február 14-én extramód illik kimutatni érzéseinket szívünk választottja felé, az sok eséllyel elviszi vacsorázni is – vagy maga főz. Mi utóbbit támogatjuk, mégiscsak receptoldal vagyunk, szeretjük, ha főztök. Alkalomra különlegesség dukál, így most a picit pikáns, extravagáns, nem hétköznapi fogások közül csipegettünk – ezúttal nem az édességekre, hanem a főételre helyezve a hangsúlyt.

  1. 1.

    Lazac céklaágyon

  2. 2.

    Ötfűszeres kacsa szilvával édesburgonyával

  3. 3.

    Libamell vörösáfonyás zöldsalátával

  4. 4.

    Tejszínes fehérboros feketekagyló

  5. 5.

    Grillezett thai lazac pirított wok tésztával

  6. 6.

    Jamie Oliver pizzája

  7. 7.

    Sajtszószos gnocchi

  8. 8.

    Hagymás-citromos vöröstonhal-szelet

  9. 9.

    Tárkonyos fűszervajjal göngyölt csirkemell

  10. 10.

    Pikáns csirke egészben sütve

  11. 11.

    Citromos pulykamell hagymás-sonka ágyon borsókörettel

  12. 12.

    Marhasült vörösboros pecsenyelével

  13. 13.

    Bélszín steak ahogy Glaser készíti

  14. 14.

    Spagetti paradicsomos húsgombóccal

  15. 15.

    Vietnámi tavaszi tekercs

  16. 16.

    Lasagne Al Forno - lassan, de biztosan

  17. 17.

    Indiai csirkemell kenyérrel és mentaszósszal

Olvastad már?

35 bűnbeejtően édes Bálint-napi desszertcsoda

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?