15 csodás halkrém - nem csak reggelire!

Tonhal, szardínia, makréla - bármelyikből készíthetünk ízletes krémeket. Adjunk hozzá kukoricát, avokádót, tojást, túrót - és máris kész a csodás kence!

Ha túl akarunk lépni a reggeli/vacsora sztenderd felvágott-sajt kombinációin, akkor bátran forduljunk a halkrémek felé. Ma már az olajos halak széles kínálata elérhető az üzletekben, fogyasztásukkal némi omega-3 zsírsavat juttathatunk szervezetünkbe. Én személy szerint a higanytartalmuk miatt sem aggódom annyira, hiszen azért nem jellemző, hogy nagy mennyiségekben fogyasztanánk őket.

A halkrémek ráadásul fantasztikusan ízesíthetők, fűszerezhetők, kombinálhatók más alapanyagokkal, erre mutatok most nektek 15 csodás példát. Ha ez nem elég, nézzetek körül még halkrém- vagy halpástétom-receptjeink között!

Olvastad már?

Szuperegészséges saláták avokádóból

  1. 1.

    Kukoricás tonhalkrém

  2. 2.

    Halas sajtkrém

  3. 3.

    Szardíniakrém

  4. 4.

    Finom lazackrém

  5. 5.

    Tonhalas fetakrém

  6. 6.

    Szicíliai szardellakrém

  7. 7.

    Vancouveri tonhalkrém

  8. 8.

    Tonhalkrém chilisen

  9. 9.

    Heringkrém

  10. 10.

    Avokádós tonhalkrém

  11. 11.

    Paradicsomos makrélapástétom

  12. 12.

    Tonhalas pástétom 4. - sajtkrémes-olívás

  13. 13.

    Lazacpástétom

  14. 14.

    Makréla pástétom

  15. 15.

    Tojásos tonhalkrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!