Ennyit számít plusz 1000 lépés naponta

Egy tanulmány szerint már plusz napi 1000 lépés is segíthet abban, hogy gyorsabban égessük a zsírt.

Napi plusz ezer lépés már igazán semmiség, nem igaz? Különösen akkor, ha mindezt az egészségünk érdekében tesszük. Egy nemrégiben publikált tanulmány szerint már napi plusz 1000 lépés is sokat segíthet a zsírégetés szempontjából.

A kísérletben résztvevőknél 6 és 24 hónapon át vizsgálták a testükben bekövetkező változásokat. A többségében nőkből álló alanyok átlagéletkora 50 +/- 10 év, a testtömegindexük pedig nagyjából 33 BMI volt, tehát jelentős részük az elsőfokú elhízás kategóriájába tartozott.

Rengeteget segít plusz 1000 lépés naponta

Az alanyok lépésszámlálót viseltek, ami alapján megállapították, hogy átlagosan 6644 lépést tettek meg egy nap. A kísérlet végeztével kiderült, hogy szoros összefüggés van a testzsírszázalék, a testtömeg, a derékkörfogat és a zsíreloszlás mértéke között.  

Napi plusz 1000 lépés a sikerért

A tudósok észrevették, hogy napi plusz 1000 lépésnyi növekedés (a kiindulási lépésszámokhoz képest), jelentős fogyással járt. Azt is megállapították, hogy a hasi zsírcsökkenés, a bőr alatti zsírszövet tömegének a megváltozása szintén összefügg a lépésszámok növekedésével, továbbá a derékkörfogat is jelentős mértékben redukálódott azoknál, akiknél több lépést jelzett a készülék egy nap.

Ez volt az első ilyen kutatás

A szakértők azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez volt az első olyan kutatás, amit lépésszámlálóval végeztek, így további kísérletekre lesz ahhoz szükség, hogy bizonyító jellegű következtetéseket lehessen levonni. Ettől függetlenül az eredmények nagyon biztatóak, hiszen már a mozgás enyhe növelése is jelentősen befolyásolhatja a súlycsökkenést, valamint a testösszetételt és a zsíreloszlást.


Még több a mozgásról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek