Sütőtökkrémes eclair recept

Sütőtökkrémes eclair
Sütőtökkrémes eclair
74 perc / előkészület: 50 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az ősz, és ha ősz van, akkor a finom, édes sütőtökszezon is beköszönt. Sok receptem van sütőtök témakörre, de ez a legutóbbi megér egy próbát. Egy fenséges, krémes édességet csináltam ebből az őszi csodából. Megsütöttem az édes sütőtököt, kikapartam az édes, puha, krémes belsejét a töknek, és felvert tejszínhabhoz adtam. Krémfixet adtam hozzá, bourbon vaníliás cukrot és egy csipet kardamomot. Enélkül is finom, de ez a keleti fűszer egyenesen csodákat tett a krémmel. A képviselőfánk tésztájába töltöttem, és karamellel öntöttem le a tetejét. Csodálatos lett, aki nem hiszi el, járjon utána.

hozzávalók / 4 adag

Eclair

Töltelék

ajánlat

A sütőtökből a legédesebb fajtát válasszuk, mert akkor cukor hozzáadása nélkül készíthetjük el. A végén csokival vagy karamellkrémmel meglocsolom. Ellenállhatatlan, igazi finomság. Akik nem szeretik a sütőtököt, észre sem fogják venni, csak miután a negyedik szeletet kérik a sütiből, áruljuk el nekik, hogy valójában mit is esznek. 

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
receptverseny: Danubius Hotels
kategória: fánk
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ekler fánk, égetett tészta krémes töltelékkel, sütőtökös sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

Eclair

  1. A vizet a vajjal (más zsiradék is jó), sóval, cukorral egy vastag falú edényben, nyílt lángon felforraljuk, majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet.
  2. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll, és el nem válik ez a massza az edény falától. A felfőzött masszához egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és simára keverjük. A képviselőfánk tésztának krémszerűnek kell lennie.
  3. Ha kemény a tészta, akkor tegyünk még bele 1 tojást.
  4. Nyomózsákból sütőpapírra halmozunk 6-7 cm-es halmokat. Lehetnek kisebbek is, akkor lesz minifánk:). Forró, 190-200 fokos sütőben megsütjük. Ha légkeveréses, akkor elég 20-25 perc is. Közben nem szabad a sütő ajtaját nyitogatni, mert akkor összeesik a tészta.

Töltelék

  1. A tökhöz, miután megsült és kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabhoz, és egy szép krémmé keverjük. Adjunk hozzá vaníliás cukrot, csipet kardamomot, miután megkóstoltuk, és ha kell, egy kevés porcukrot, ízlés szerint.
  2. A végén megtöltjük a sütőtökös, tejszínes krémmel a képviselő fánkot. Tortazsákkal tegyük, mert így még szebb lesz.
  3. Hűtőszekrényben vagy hideg helyen hagyjuk teljesen kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 058
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Paskó atya konyhája

Mióta szakács: 2014.10.02.
14 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2016-11-09 13:56

Kedves Játékosunk!

Gratulálunk, Te vagy az egyik nyertes, a NOSALTY – Danubius Hotels Group közös, sütőtökös receptversenyén.

Nyereményed: egy 2 éjszakás, 2 főre szóló wellness hétvége a Danubius Health Spa Resort Bük szállodában all inclusive ellátással
+ Danubius Care Collection ajándékcsomag.

A nyereményértesítő e-mailt már elküldtük Neked. Amennyiben ez az e-mail nem érkezett meg hozzád, kérlek küldd el teljes nevedet és telefonszámodat a jatek@nosalty.hu e-mail címre, hogy a szervezők minél hamarabb felvehessék veled a kapcsolatot.

Üdvözlettel: NOSALTY

750