hozzászólások (4)

leírás

A kihűlt tej tetejéről lefölözött zsírréteg a friss tejszín, mely 30-40% zsiradékot tartalmaz.. A habtejszínt édességek és tejszínhab készítéséhez használjuk, de a főzéshez is tökéletes. A tejszínhab, lehűtött egyharmad rész tej és 35-40% zsírtartalmú habtejszín kétszeres térfogatú habbá felverésével állítható elő.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Habtejszín alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (4)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        bond007
        bond007 szo, 2012-03-24 13:46

        Köszönöm szépen a választ,csak az itt a baj,hogy még csak nem is olcsó!!!üdv.

        bond007
        bond007 cs, 2012-03-22 18:15

        Üdv.Szerettem volna készíteni egy habtejszínes süteményt de sehogy sem verődött fel így ki kellet dobnom!Miért sikerült így???

        inf3rno
        inf3rno / inf3rno cs, 2013-08-22 20:57

        Be kell tenni a fagyasztóba legalább 10 percre mielőtt felvered. Ha esetleg kifagy belőle a zsír, mert mondjuk fél óráig bent maradt, akkor vágd fel késsel a dobozt, és kapard ki belőle (ugyanúgy használható, a lényeg, hogy minél hidegebb legyen). A tejszínnél nagyon fontos, hogy hideg legyen, különben nem fog sikerülni. Kell venni hozzá még habfixálót (vaníliás cukor és sütőpor mellett szokott lenni), az segít, hogy kemény habot kapjál, ami sokáig az is marad. Max 5 percig kell verni, ha túlvered, akkor vajat kapsz, de ahhoz szerintem sok idő kell, nekem legalábbis még nem sikerült vajat köpülni belőle... Én nem szoktam bele tejet tenni, mint ahogy itt a receptben írják. Majd kipróbálom egyszer úgy is, biztosan nehezebb úgy felverni.

        Gargoyle
        P. / Gargoyle cs, 2012-03-22 21:19

        Ez lehetett rossz fajta tejszín, sajnos kevés a jó minőség kicsiny hazánkban. Próbálkozni kell. :-(