Óriási gondot okozhat, ha így kapcsolod ki az air fryert

Az air fryer az elmúlt évek egyik legnépszerűbb konyhai kisgépévé vált, és egyre kevesebb az olyan konyha, ahol ne lenne megtalálható ez a praktikus konyhai eszköz. De azt tudtad, hogy a használatának vége akár tűz is lehet? Mondjuk, mire figyelj!

Az air fryer az elmúlt időszakban szó szerint berobbant a konyhákba. Nem csoda, hiszen gyors, praktikus, több ember részére elégséges mennyiségű húst, zöldségeket is kisüthetünk benne anélkül, hogy a lakás olajszagban úszna.

Egy dolog van talán, ami némi fejtörést okoz, az pedig az air fryer kosarának kitakarítása.

Az air fryerbe szilikonból vagy sütőpapírból készített kosarak is elérhetőek már: az előbbi többször használatos, míg az utóbbit úgy kell használni, mint a klasszikus sütőpapírt.

Azaz: betesszük a sütő tálcájába, elkészítjük az air fryerbe amit szeretnénk, majd kidobjuk a sütőpapírt.

Azonban komoly baj is lehet egy kis figyelmetlenségből: ha nem dobjuk ki azonnal az elhasznált sütőpapírt és megszokásból a helyére tesszük a tálcát, a forró levegős sütő ventilátora ilyenkor még forog, ez felkaphatja a használt sütőpapírt, amely a fűtőszáltól könnyen lángra kaphat. Ugyanez történhet abban az esetben is, ha előmelegítjük az air fryert, és már a sütőpapírt betettük a kosárba.

Minden esetben dobjuk ki azonnal az elhasznált sütőpapírt!

Használhatunk egyszerű sütőpapírt is a tálcába: a letépett darab ekkor se legyen túl nagy, hogy véletlenül se érhessen hozzá a fűtőszálhoz!

Forrásunk volt.


Olvass még air fryerben elkészíthető receptekről:

Legújabb receptek

Brokkolis gulyás sertésoldalasból

Nekem van egy olyan keverékem készítve, hogy oregano, kakukkfű, bazsalikom és ezt sok ételbe szoktam tenni, hisz a fűszerek adják az ételek ízét!!!! Imádjuk a gulyáslevest is, főleg, ...

Címlapról ajánljuk

„Életminőségünk romlásának okai 80%-ban a bélben keresendők" – Interjú Dr....

Negyvennapos nagyböjt, időszakos böjt, étkezési ablakok, diéták, a különböző életmód-programoknak se szeri se száma, az ember hirtelen azt sem tudja, melyikhez kapjon közülük. Dr. Schwab Richárd gasztroenterológus [SR] és Hadnagy Viktória dietetikus [HV] a Nosaltynak adott interjúban segít, hogy kicsit tisztábban lássunk, de elmondják azt is, tudatosabbak lettünk-e az étkezésünket, életmódunkat illetően, és hogy miért problémás, ha minden bajra gyógyszeres megoldást keresünk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...