Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Váratlanvendég-krém

Váratlanvendég-krém
Váratlanvendég-krém
10 perc / előkészület: 8 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én még csak 14 (na jó, 13 és fél) éves vagyok, de ne aggódjon senki! A recept a nagymamám Horváth Ilona szakácskönyvéből van, amit aztán amikor az anyukám férjhez ment, megkapott. A receptről még annyit, hogy nem hiába Váratlanvendég-krém a neve, mert 10 perc elég is hozzá. Én szívem szerint nem is krémnek nevezném, mert attól hígabb, de ahogy a legjobban le lehet írni: átmenet a tejbegríz és a madártej között. Én a nagymamám cseresznyebefőttjét választottam hozzá. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Befőttel tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A búzadarát a tejben megfőzzük állandó kavargatás mellett, nehogy leégjen, illetve összeálljon.
  2. A 3 tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliacukorral.
  3. Hozzákavarjuk a megfőtt búzadarát.
  4. Felverjük a 3 tojásfehérjét, és óvatosan belekeverjük. Azonnal kiöntjük üvegedényekbe. Hidegen és melegen egyformán jó, befőttel tálaljuk. Aki szereti, tehet bele még babapiskótát, vagy eheti keksszel is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

G. Zsófi

Mióta szakács: 2014.01.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

grízpuding, vaníliás tejbegríz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

412
tej 8 dl
tojás 3 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
búzadara 200 g