r
Nosalty Logó

Váratlanvendég-krém

G. Zsófi
Váratlanvendég-krém
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

412
Kalória
16.9g
Fehérje
62.2g
Szénhidrátok
8g
Zsír
34g
Víz
135g
Koleszterin
2g
Rost
25.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 14% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1647 kcal
  • 14% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 14% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 412 kcal
  • 14% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 1647 kcal
  • 14% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 133 kcal

Elkészítés

  1. A búzadarát a tejben megfőzzük állandó kavargatás mellett, nehogy leégjen, illetve összeálljon.
  2. A 3 tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliacukorral.
  3. Hozzákavarjuk a megfőtt búzadarát.
  4. Felverjük a 3 tojásfehérjét, és óvatosan belekeverjük. Azonnal kiöntjük üvegedényekbe. Hidegen és melegen egyformán jó, befőttel tálaljuk. Aki szereti, tehet bele még babapiskótát, vagy eheti keksszel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 8 perc
  • Főzés ideje: 2 perc

Én még csak 14 (na jó, 13 és fél) éves vagyok, de ne aggódjon senki! A recept a nagymamám Horváth Ilona szakácskönyvéből van, amit aztán amikor az anyukám férjhez ment, megkapott. A receptről még annyit, hogy nem hiába Váratlanvendég-krém a neve, mert 10 perc elég is hozzá. Én szívem szerint nem is krémnek nevezném, mert attól hígabb, de ahogy a legjobban le lehet írni: átmenet a tejbegríz és a madártej között. Én a nagymamám cseresznyebefőttjét választottam hozzá. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Varázslat, egyszarvúak, kalózok? – 5 tematikus étterem, ha különleges élményre...

Tematikus éttermet csinálni egyszerre nagyon kézenfekvő ötlet és merész vállalkozás, hisz a teljes élmény érdekében mindennek a helyén kell lennie. Épp ezért, ha eltalálják a hangulatot, jól állítják össze az étlapot, és még a légkör is magával ragad, egy ilyen vacsora felejthetetlen lehet. Mi most ajánlunk öt helyet, ha valami koránt sem hétköznapira vágynátok.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...