Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaníliapudingos-csokis muffin

Vaníliapudingos-csokis muffin
Vaníliapudingos-csokis muffin
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Muffin bárhogy-bármilyen formában jöhet. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Eper pudinggal is jól mutat és finom is. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni.
  2. A  vajat felhabosítjuk a cukorral, és egyesével hozzáadjuk a tojást.
  3. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajas masszához.
  4. A muffinformákat kivajazzuk.
  5. A formák aljára teszünk 1 ek tésztát, csinálunk a közepébe egy kis mélyedést, abba jöhet a puding, és a maradék tésztával befedjük.
  6. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. (Maradék pudingot gyors bekanalazzuk :D)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 31 966
elküldve: 5
receptkönyvben: 158
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszta

Mióta szakács: 2012.01.05.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos muffin, csokis muffin pudinggal töltve, vaníliapudingos muffin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erka33
erka33 Sun, 2012-04-15 14:25

Szia! Lenne egy kérdésem. A vajat és a cukrot mégis hogyan habosítottad fel??? Hiába adtam hozzá egyesével a tojásokat, folyik... Így is jó??

FionaKriszi
Kriszta / FionaKriszi Mon, 2012-04-16 08:28

Kedves erka33
Könnyű "habos" állaga lesz, kicsit sokáig kell keverni, hogy a cukor jól elolvadjon (pedig Én porcukorral készítem)
Nem lesz teljesen szilárd, mivel ez a muffin "nedves" összetevője. Azért nem lesz olyan folyós, mivel a tojás is "habosodik".
Remélem jól sikerült! :)

689
margarin 15 dkg
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 1 ek