Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pogi Dézi konyhájából

Túrós pogi Dézi konyhájából
Túrós pogi Dézi konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az olcsó recept oldalon találtam. Nekem egy másik receptem van, ami kicsit omlósabb, ez nagyon finom. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Élesztőt megfuttatjuk a tejben, pici cukorral.
  2. Az egészet összegyúrjuk, és háromszor hajtogatjuk, 20 percig pihentetjük közben.
  3. Majd kinyújtjuk, rácsozzuk, és megkenjük tojással.
  4. Kiszaggatjuk, 15 percig újra pihentetjük.
  5. Kizsírozzuk a tepsit, berakjuk a pogikat, és megsütjük előmelegített sütőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 778
elküldve: 5
receptkönyvben: 104
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Dézi

Mióta szakács: 2011.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

túrós pogácsa, tehéntúrós pogi, élesztős-túrós pogi

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

alka003
alka003 / alka003 Sun, 2013-04-07 16:23

Kedves Dézi!

Másnap is nagyon jó puha maradt!!! :) Én sem tudom miért lett először hígabb...
Kicsit olvasgattam még, és van ahol a BL-80-as kenyérliszttel keverik a réteslisztet, és abból lesz a pogácsa.
Legközelebb kipróbálom azzal, és leírom milyen lett.

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Mon, 2013-03-11 09:49

Szia alka003! Fogalmam sincsen mi történt Hogy nem lett jó a tésztád. én mindig így csinálom és soha nem volt baj vele.

alka003
alka003 / alka003 Sun, 2013-03-10 22:15

Kedves Dézi!
Nekem ezekkel az arányokkal nagyon híg lett a tészta. Kevertem még hozzá dagasztás közben kb 20-25 dkg réteslisztet. Így lett jó kelt tészta keménységű. Hajtogatni csak egyszer hajtottam.
170 fokon sütöttem kb 30 percig. 2 tepsi lett (60 db). Tojással csak kb 15 perc sütés után kentem meg. Ilyenkor előbb jól feljön sütés közben. amikor rögtön szaggatás után kentem meg a pogácsákat, akkor laposak maradtak.
Kíváncsi leszek holnap is puha marad-e.
Ha igen akkor végre megtaláltam álmaim pogi receptjét.
:)
Alka003

1692
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 25 dkg
margarin 25 dkg
élesztő 1 dkg
tej 0.5 dl
1 tk
tojás 1 db
tojás 1 db
sertészsír 1 ek