Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pogácsa élesztő nélkül

Túrós pogácsa élesztő nélkül
Túrós pogácsa élesztő nélkül
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első pogácsa recept, amit megtanultam Édesanyámtól, gyorsan megvan, nem kell keleszteni a tésztát, nagyon könnyű elkészíteni.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Az adagot lehet felezni is, én akkor szoktam, ha csak a férjemnek és magamnak készítem.
Kis pogácsaszaggatóval szoktam készíteni, de mint a képen is látható, egyszerűen felkockázom, ha sietnem kell :-).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a túrót, a margarint jól összegyúrjuk.
  2. Ízlés szerint sózzuk.
  3. Lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm-re nyújtjuk.
  4. A tetejét megkenjük a tojással, és reszelt sajtal megszórjuk.
  5. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 230
elküldve: 12
receptkönyvben: 217
elkészítve: 9/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Himbóka

Mióta szakács: 2010.03.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sajtos-túrós pogácsa, túrós pogácsa egyszerűen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsocska
Ancsocska / Ancsocska Wed, 2016-03-30 10:28

Hahó :) Jelentem megsütöttem és iiiisteni nagyon finom! Abbahagyhatatlan.... (annyit változtattam, hogy gyúrás és sütés között hűtőben pihent kb másfél órát, mert más dolgom akadt :) )

Katkabogar
Katkabogar / Katkabogar Sat, 2011-08-06 10:50

Szia Himbóka, én is ugyanígy készítem a pogácsát, de én egy éjszakára beteszem a hűtőbe pihenni, és csak másnap sütöm. Olyan jó könnyű lesz tőle... :) Hmmmm.
Üdv: Rita

547
tehéntúró 50 dkg
finomliszt 50 dkg
margarin 50 dkg
0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 10 dkg