r
Nosalty Logó

Tőzegáfonyás diós zabkeksz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tőzegáfonyás diós zabkeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 190 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1900 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 312 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 190 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    247 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 1900 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 312 Kcal

Elkészítés

  1. 120 Celsius fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A zabpelyhet, rizslisztet, lenmagot összekeverjük.
  3. Felolvasztjuk a kókuszzsírt és a mézet.
  4. A lenmaglisztet és vizet összekeverjük, 5 percig állni hagyjuk.
  5. A zabpelyhes lisztbe keverjük a kókuszzsíros mézet.
  6. Hozzáadjuk a lenmagos vizet.
  7. Belekeverjük a félbevágott tőzegáfonyát és a darabolt diót.
  8. 5 cm átmérőjű és 2 cm vastag pogácsákat formálunk, és sütőlapra helyezzük őket.
  9. 2 órán keresztül szárítjuk a sütőben.
  10. Hagyjuk kihűlni, és lémentesen záródó dobozban 1 hétig eláll.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1770
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Ajánló

Piknikre, uzsonnás dobozba, allergiásoknak kitűnő! Tőzegáfonya helyett mazsolát, szárított cseresznyét, barackot, szilvát is használhatunk.

Receptkategóriák

Hosszan eltartható glutén-, tojás- és laktózmentes zabkeksz. Allergiában nem szenvedők is szívesen fogyasztják.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.