r
Nosalty Logó

Tiramisu Pussycat konyhájából

pussycat
Tiramisu Pussycat konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

688
Kalória
11.9g
Fehérje
81.7g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
29.2g
Víz
72.1g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
59.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 5503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 688 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    272.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1844.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    672 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    653.9 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 5503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 345 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a 60 gcukorral habosra és világosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a mascarponét, és tovább keverjük, amíg elkezd sűrűsödni, de vigyázzunk, nehogy túlkeverjük.
  3. Adjuk hozzáa likőrt, és keverjük el.
  4. Most elkészítjük az "italian meringue"-et: egy kis lábosba beletesszük a 200 gcukrot és 100 ml vizet. Ebből szirupot főzünk, legalább 10 perc kell hozzá,amíg megsűrűsödik.
  5. Közben a tojásfehérjétegy tálban félkeményre verjük, majd lassan öntsük hozzáa cukorszirupot, és a tálat most állítsuk bele egy nagyobb, hideg vízzel telt edénybe(ha nem elég hideg, dobáljunk bele jégkockákat), és tovább verjük, amíg teljesen ki nem hűl, és a hab kemény nem lesz.
  6. Keverjük el a tojáshabot a mascarponével.
  7. Készítsünk 1 liter kávét, és egy nagy tálban rakjunk egy sor kávéba mártott piskótát.
  8. Kenjük ráa krémnek egy részét, szórjuk meg az aprócsokival, majd a tetejére piskótát, megint krémet, megint csokit és megint piskótát tegyünk. A tetejét krémmel vonjuk be. Kakaóporral vagy instant kávéporral meghintjük.
  9. Hűtőbe tesszük min. 4 óra hosszat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Tepsi mérete: 25x25x8

Én ezt a receptet az "Italian foodsafari" című TV-műsorban láttam. Úgy mondták, hogy ez az eredeti Tiramisu. Persze ezt mindig vitatni lehet, mert Olaszországban is úgy, mint Magyarországon, "ahány ház (ahány országrész), annyi szokás". Mindenesetre nálunk ez egy nagyon bevált recept, ha kihagyom a macerás 4. és 5. pontot, akkor egy nagyon könnyű és gyorsan elkészíthető desszertet kapok. Egyedül azt a négy óra hosszat nehéz kivárni, amíg a hűtőben pihen.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek