Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejberizs Bettyke konyhájából

Tejberizs Bettyke konyhájából
Tejberizs Bettyke konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párom nagy kedvence ez is. Igazából minden, ami édes. Én magamnak kevesebb cukorral készíteném, de neki minden túlontúl édesen kell. Könnyű, gyors és finom. Jó vacsira vagy desszertnek is. Lehet kombinálni gyümölcsökkel, lekvárral, fahéjjal és kakaóval is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet feltesszük főni. Belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.
  2. Amikor már felmelegedett, beleöntjük a rizst. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
  3. Ezután belekeverjük a vajat, és addig kevergetjük, míg fel nem olvad. Krémesre főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 915
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Bettyke

Mióta szakács: 2012.07.08.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes tejberizs, vaníliás tejberizs, tejben főzött rizs édesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

482
rizs 30 dkg
tej 1 l
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 3 ek
vaj 1 ek