r
Nosalty Logó

Banánkenyér Noémi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
M.Noémi
Banánkenyér Noémi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 672 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2683 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 282 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 672 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    116.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2621 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    537 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    476 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.6 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 2683 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 282 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A banánokat törjük össze villával, míg pépes nem lesz.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral.
  3. A tojásokat verjük fel, és keverjük a sütőporos liszthez a megpuhult vajjal együtt.
  4. Adjuk hozzá a banánpürét, és ízlés szerint mandulát, diót, amit szeretnénk.
  5. Egy őzgerinc formát vajazzunk, majd lisztezzünk, s öntsük bele a masszát.
  6. Előmelegített sütőben süssük készre. (Figyeljünk, nehogy megégjen, a kissé megpirult szélekkel nem volt gond, de ha nagyon megég, vágjuk le a fekete részeket.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6376
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
M.Noémi 7 recept

Ezt a kenyeret egy szabadtéri születésnapozásra vittem, nagy sikere volt. Törlőruhával volt letakarva, ezért nem száradt ki, de még a másnapra megmaradt szárazabb darabok is ízletesek voltak! Valamilyen krémmel, esetleg lekvárral, mogyorókrémmel vékonyan megkenve is kiváló. Fogyaszthatjuk csemegeként, tea vagy kávé mellé is kínálhatjuk édességként a szeleteket. Hasznos lehet: minél érettebb, puhább banánunk van, annál könnyebb pürésíteni és összedolgozni a hozzávalókkal. Én a tetejére tettem pár mandula darabkát, amik kellemesen megpirultak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek